Γαλλία: Παρέλυσε η χώρα λόγω γενικής απεργίας-Κλειστός ο Πύργος του Άιφελ

1863
Στους δρόμους οι Γάλλοι εξαιτίας της μεταρρύθμισης Μακρόν στο συνταξιοδοτικό 
Επεισόδια, δακρυγόνα και δεκάδες προσαγωγές

 

«Λουκέτο» έβαλε την Πέμπτη ο Πύργος του Άιφελ, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές του Παρισιού, που βρίσκονται επί ποδός υπό το φόβο επεισοδίων, την ώρα που χιλιάδες Γάλλοι διαδηλώνουν κατά της μεταρρύθμισης για το συνταξιοδοτικό.

«Ο Πύργος του Άιφελ δεν μπορεί να παραμείνει ανοιχτός, καθώς δεν επαρκεί το προσωπικό» διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η σημερινή γενική απεργία στη Γαλλία έχει παραλύσει τη χώρα, με χιλιάδες πολίτες να έχουν ξεχυθεί στους δρόμους, για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν.

Μέχρι τώρα, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 65 προσαγωγές στο Παρίσι, ωστόσο τα επεισόδια δεν αποφεύχθηκαν.

Η γαλλική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και εφόρμησε εναντίον διαδηλωτών, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και έσπασαν πολλές βιτρίνες, σε κοντινή απόσταση από την πλατεία της Δημοκρατίας, στο ανατολικό τμήμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Εργαζόμενοι στον σιδηροδρομικό τομέα, δάσκαλοι και ιατρικό προσωπικό έδωσαν το «παρών» σε μία από τις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις της τελευταίας δεκαετίας, αποφασισμένοι να αναγκάσουν την κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να εγκαταλείψει τα σχέδιά της να αναδιαμορφώσει το γενναιόδωρο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού.

Οι γαλλικές αρχές έκαναν έκκληση στους διαδηλωτές να αποφύγουν τους δρόμους γύρω από το Ελιζέ.

000_1MT8ST

000_1MT97H

000_1MT973

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας