Γαλλία: Ο Melenchon εξασφάλισε 500 υπογραφές για την υποψηφιότητά του

1814
μελανσόν

Ο αριστερός υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Jean-Luc Melenchon ανακοίνωσε πως εξασφάλισε την απαιτούμενη υποστήριξη 500 αιρετών αξιωματούχων.
«Έχουμε 500 σπόνσορες!», έγραψε στο Twitter. Η υποψηφιότητά του είχε χθες 432 υπογραφές βουλευτών και δημάρχων, σύμφωνα με το γαλλικό Συνταγματικό Δικαστήριο.
Ο πρώην υπουργός Οικονομίας Emmanuel Macron, η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου Marine Lepen, ο συντηρητικός υποψήφιος François Fillon και ο σοσιαλιστής Benoît Hamon είναι μεταξύ των επτά άλλων υποψηφίων που έχουν συγκεντρώσει την απαιτούμενη υποστήριξη στις υποψηφιότητές τους πριν από την προθεσμία της 17ης Μαρτίου.
Οι Melenchon και Hamon δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία τον περασμένο μήνα για μια συμμαχία που θα μπορούσε να αποτρέψει τη διάσπαση της ψήφου της αριστεράς.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το πιθανότερο είναι να αποκλεισθούν αμφότεροι από τον πρώτο γύρο, στις 23 Απριλίου. Ο Melenchon έρχεται πέμπτος με 11,5%, βάσει σημερινής έρευνας της BVA, ενώ ο Hamon συγκεντρώνει το 13,5%.
Ο Macron συγκεντρώνει  26%, όπως και η Marine Lepen, την οποία όμως νικά στον δεύτερο γύρο στις 7 Μαΐου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας