Γαλλία: Απαγόρευση διαδηλώσεων των «Κίτρινων Γιλέκων» κοντά στην Παναγία των Παρισίων

1394
γαλλία

Αν δεν το γνωρίζετε, πληροφορηθείτε εγκύρως ότι τα κίτρινα γιλέκα και όχι η αδιαφορία και η λιτότητα των Γαλλικών κυβερνήσεων, φταίνε για την καταστροφική φωτιά στην Παναγία των Παρισίων.

Γι αυτό οι γαλλικές αρχές με μια σαδιστική απόφαση απαγόρευσαν στα “Κίτρινα Γιλέκα”, που διαδηλώνουν στο Παρίσι κάθε Σάββατο από τα μέσα Νοεμβρίου, να πλησιάσουν στον καθεδρικό της Νοτρ Νταμ! Η υποκρισία της κυβέρνησης Μακρόν, η αναζήτηση προσχημάτων και η στοχοποίηση των κοινωνικών αγώνων, δεν θα μπορούσαν να εκδηλωθούν πιο αποτρόπαια και προκλητικά.

Η απαγόρευση θα ισχύσει για όλη την ημέρα του Σαββάτου, όχι μόνο για το Ιλ ντε λα Σιτέ, το νησάκι του Σηκουάνα όπου βρίσκεται ο ναός, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία.

Η γαλλική κυβέρνηση έχει κινητοποιήσει 60.000 αστυνομικούς σε όλη τη χώρα, μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η κινητοποίηση ωστόσο δεν φαίνεται να βάζει φρένο στα κίτρινα γιλέκα που όπως δείχνουν τα πράγματα θα διαδηλώσουν για εικοστό τρίτο συνεχόμενο Σάββατο, αύριο.

Αρκετά βασικά μέλη του κινήματος έχουν δημοσιεύσει ότι σκοπεύουν να συμμετέχουν στις αυριανές διαδηλώσεις, λέγοντας ότι ο αγώνας κατά των πολιτικών του Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν δεν έρχεται σε αντίθεση με τον θρήνο για τη ζημιά του ναού.

Η αστυνομία σημειώνει ότι δεν θα επιτρέψει διαδηλώσεις κοντά στα Ηλύσια Πεδία και την Παναγία των Παρισίων.

Αν και η πυρκαγιά αρχικά ένωσε τη Γαλλία μέσα στον θρήνο της, τα τεράστιαχρηματικά ποσά για την ανοικοδόμησή της έχουν προκαλέσει θυμό σε πολύ κόσμο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας