Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναζε ο Τυνήσιος που σκότωσε την αστυνομικό

485

Την έρευνα της υπόθεσης έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική εισαγγελία.Ο δράστης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από αστυνομικούς. Δεν θα υποχωρήσουμε απέναντι στην ισλαμική τρομοκρατία, διαμήνυσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Ο άνδρας που μαχαίρωσε και σκότωσε μια διοικητική υπάλληλο της αστυνομίας στην είσοδο ενός αστυνομικού τμήματος στο Ραμπουγιέ, κοντά στο Παρίσι, φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ» τη στιγμή της επίθεσης, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και μια αστυνομική πηγή.

Την έρευνα της υπόθεσης έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική εισαγγελία. Ο επικεφαλής της, Ζαν-Φρανσουά Ρισάρ, που έσπευσε επί τόπου, είπε ότι η υπηρεσία του ανέλαβε την έρευνα κυρίως λόγω του τρόπου που έδρασε ο Τυνήσιος δράστης, του γεγονότος ότι το θύμα ήταν αστυνομικός «αλλά και επίσης λόγω των όσων είπε ο δράστης κατά τη διάπραξη» του φόνου.

Σύμφωνα με μια πηγή της εισαγγελίας, ο Τυνήσιος είχε κάνει μια «αναγνωριστική» έρευνα της περιοχής προτού να επιτεθεί στην αστυνομικό.

«Η Γαλλία έχασε μια από τις καθημερινές ηρωίδες της, σε μια βαρβαρική πράξη αστείρευτης δειλίας», είπε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ.

Η γυναίκα μαχαιρώθηκε στον λαιμό, ανέφεραν δύο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Ο δράστης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από αστυνομικούς. Μια τρίτη πηγή είπε ότι ο άνδρας αυτός ήταν νόμιμος μετανάστης στη Γαλλία και δεν ήταν γνωστός μέχρι σήμερα στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Η σημερινή επίθεση σημειώθηκε έξι μήνες αφότου ένας έφηβος τσετσενικής καταγωγής αποκεφάλισε έναν καθηγητή στο Κονφλάν, στα προάστια του Παρισιού, επειδή φέρεται να έδειξε στους μαθητές του σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, σε ένα μάθημα για την ελευθερία της έκφρασης.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν γύρω στις 15.20 ώρα Ελλάδας στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος, διευκρίνισε μια αστυνομική πηγή. Το θύμα άφησε την τελευταία του πνοή στο σημείο, παρά την παρέμβαση των διασωστών. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, τραυματίστηκε στον λαιμό.

Μακρόν: Δεν θα υποχωρήσουμε απέναντι στην ισλαμική τρομοκρατία

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν διεμήνυσε σήμερα ότι η χώρα του «δεν θα υποχωρήσει» στη μάχη που έχει δεσμευτεί να αναλάβει εναντίον της ισλαμικής τρομοκρατίας.

«Ήταν αστυνομικός. Η Στεφανί σκοτώθηκε στο αστυνομικό τμήμα της, στο Ραμπουγιέ, στην ήδη αιματοβαμμένη γη του Ιβελίν», σημείωσε ο Μακρόν στην ανάρτησή του στο Twitter.

Το σχόλιο του Γάλλου προέδρου παρέπεμπε στη δολοφονία, το 2020, του Γάλλου καθηγητή Σαμουέλ Πατί και δύο αστυνομικών, τον Ιούνιο του 2016, στο ίδιο διαμέρισμα της περιοχής του Παρισιού.

Μετά τον φόνο της αστυνομικού, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν ζήτησε να ληφθούν ενισχυμένα μέτρα γύρω από τα αστυνομικά τμήματα της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας