Γαλλία: Ακροδεξιά ατζέντα και σκληρά μέτρα κατά μεταναστών και προσφύγων

959
γαλλία

Ευθυγραμμιζόμενη με τη συνολική πολιτική της Ε.Ε., που υιοθετεί σε μεγάλο βαθμό πολιτικές που περιλαμβάνονται στην αντιμεταναστευτική ατζέντα της άκρας Δεξιάς, η κυβέρνηση της Γαλλίας ανακοίνωσε σκληρά μέτρα κατά προσφύγων και μεταναστών, κλείνοντας την πόρτα της εισόδου και αυξάνοντας κατακόρυφα τις απελάσεις.

«Θέλουμε να ανακτήσουμε τον έλεγχο της μεταναστευτικής μας πολιτικής», τόνισε ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ στους δημοσιογράφους, παρουσιάζοντας τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τη μετανάστευση.

Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Φιλίπ, η γαλλική κυβέρνηση θα κατεδαφίσει κάποιους από τους αυτοσχέδιους καταυλισμούς μεταναστών, θα επιβάλει ποσοστώσεις για τους μετανάστες που πηγαίνουν στη χώρα για να εργαστούν, ενώ θα στερήσει από τους νεοαφιχθέντες αιτούντες άσυλο πρόσβαση σε μη επείγουσα ιατρική περίθαλψη.

Ο Φιλίπ επισήμανε ότι τα νέα μέτρα θα σηματοδοτήσουν «μια Γαλλία που είναι ανοικτή, αλλά όχι αφελής» και υποστήριξε ότι «η γενική αίσθηση των δράσεών μας είναι η κυριαρχία (…) Είναι να εκφράζουμε και να υιοθετούμε ξεκάθαρες επιλογές σε ό,τι αφορά την υποδοχή και την ενσωμάτωση» και να διασφαλίσουμε «μια δίκαιη ισορροπία μεταξύ δικαιωμάτων και υποχρεώσεων».

Με τα μέτρα που ανακοίνωσε, η Γαλλία προστίθεται σε μία σειρά άλλων χωρών της Ε.Ε. -όπως η Ουγγαρία, η Αυστρία, η Ιταλία, η Σουηδία, αλλά και η Ελλάδα– που έχουν υιοθετήσει αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας