Γένοβα: Κατέρρευσε γέφυρα -ΙΧ έπεσαν στο κενό -Τουλάχιστον 35 νεκροί

1267
γένοβα

Tουλάχιστον 35 άτομα, σύμφωνα με τη Rai, σκοτώθηκαν, από την κατάρρευση της γέφυρας Morandi, έξω από τη Γένοβα, στον αυτοκινητόδρομο Α 10. Επικαλούμενη πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, η δημόσια τηλεόραση της Ιταλίας αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της κατάρρευσης καταπλακώθηκαν δέκα αυτοκίνητα και πέντε φορτηγά.

Η γέφυρα κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος και εκφράζονται φόβοι για δεκάδες νεκρούς, με τον υπουργό Μεταφορών να κάνει λόγο για «μια τεράστια τραγωδία».

Μια διαρροή αερίου ανάγκασε προσωρινά τους διασώστες να απομακρυνθούν από το σημείο.

«Σκηνικό αποκάλυψης – Δεκάδες νεκροί»
«Το σκηνικό θυμίζει Αποκάλυψη. Δεκάδες είναι οι νεκροί. Άτομα που έπεσαν από την οδογέφυρα αλλά και άλλοι που βρέθηκαν κάτω από τα ερείπια. Οι πυροσβέστες προσπαθούν να ανασύρουν τους τραυματίες. Κάποιοι έχουν ήδη μεταφερθεί στα νοσοκομεία της Γένοβας, της Λομβαρδίας και του Πιεμόντε. Όλα τα νοσοκομεία είναι διαθέσιμα, εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις αλλά αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε το μέγεθος του προβλήματος» δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης Φραντσέσκο Μπερμάνο.

Το τμήμα που έχει καταρρεύσει, μήκους αρκετών δεκάδων ίσως και εκατοντάδων μέτρων, περνά πάνω από μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, το Walter Fillak. Το μεγαλύτερο μέρος της γέφυρας εκτείνεται πάνω από το ρεύμα Πολτσεβέρα, αλλά μεγάλα κομμάτια έπεσαν σε σπίτια και δρόμους από κάτω.

Οι εικόνες αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής: ένα ολόκληρο τμήμα περίπου 100 μέτρων της γέφυρας έχει μετατραπεί σε σωρό ερειπίων.

Σε μια πρώτη εκτίμηση η κατάρρευση μπορεί να οφείλεται σε κατασκευαστικά προβλήματα.

 

Βίντεο: Η στιγμή της κατάρρευσης

Βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook καταγράφει τη στιγμή της κατάρρευσης. Στις εικόνες διακρίνεται η καταιγίδα που πλήττει τη Γένοβα και η γέφυρα που πέφτει. «Ω, Θεέ μου», ακούγεται μια φωνή να ουρλιάζει την ώρα που το άτομα βιντεοσκοπεί την τρομακτική σκηνή.

Συγκλονιστική μαρτυρία

«Είδα ανθρώπους να τρέχουν προς το μέρος μου τρομοκρατημένοι και ξυπόλητοι», λέει ένας οδηγός ΙΧ, που βρέθηκε κοντά στο τμήμα της γέφυρα ς που κατέρρευσε. «Βγήκα απ’ το όχημα κι άκουσα μια βοή. Ο κόσμος έτρεχε προς το μέρος μου. Ήταν τρομακτικό».

Eδώ και ώρες βρέχει αδιάκοπα στην περιφέρεια της Λιγουρίας με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας να έχει σημάνει πορτοκαλί συναγερμό. Η γέφυρα Μοράντι χτίστηκε χτίστηκε τη δεκαετία του 1960, εγκαινιάστηκε το 1967 και είχε κλείσει για εργασίες ανακαίνισης προ διετίας. Η γέφυρα βρίσκεται μεταξύ των περιοχών Sampierdarena και Cornigliano, έχει μήκος πάνω από ένα ένα χιλιόμετρο και ύψος 90 μέτρων.

«Παρακολoυθώ αυτό που συνέβη στη Γένοβα και εξελίσσεται σε τεράστια τραγωδία. Είμαστε σε επαφή με την υπηρεσία διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων και στο πλευρό των Αρχών και των κατοίκων της πόλης», έγραψε στο Τwitter ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Ντανίλο Τονινέλι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας