Γάζα: Δείτε το μωράκι που ανασύρθηκε από τα ερείπια μετά βομβαρδισμό

413
Γάζα: Δείτε το μωράκι που ανασύρθηκε

Δύο γυναίκες και οχτώ παιδιά από την ίδια οικογένεια σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό

Ένα μωράκι πέντε μηνών, που φέρεται να βρέθηκε δίπλα από τη σορό της νεκρής μητέρας του, ανασύρθηκε από ερείπια στη Γάζα μετά από βομβαρδισμό που πραγματοποίησαν εχθές το βράδυ οι Ισραηλινές δυνάμεις.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το χτύπημα των πολεμικών αεροσκαφών του Ισραήλ ξεκλήρισε μια οικογένεια που βρισκόταν στις εγκαταστάσεις του καταυλισμού προσφύγων Αλ Σάτι στην περιοχή. Δέκα άτομα από την ίδια οικογένεια έχασαν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένων δυο γυναικών και οκτώ παιδιών. Φωτογραφίες που δημοσιεύουν τα διεθνή ΜΜΕ δείχνουν νοσοκόμες να κρατούν το αγοράκι στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα, μετά τη διάσωσή του από τα ερείπια του τριώροφου κτιρίου όπου βρισκόταν η άτυχη οικογένεια, και το οποίο κατέρρευσε μετά το ισραηλινό χτύπημα.

«Τα παιδιά ήταν ασφαλή στο σπίτι τους, δεν είχαν όπλα, δεν εκτόξευσαν ρουκέτες», κατήγγειλε ο πατέρας τους από το νοσοκομείο της Σίφα. Τα παιδιά σκοτώθηκαν «την ώρα που φορούσαν τα καλά τους για την Έιντ αλ Φιτρ», πρόσθεσε αναφερόμενος στο έθιμο των Παλαιστινίων να φορούν καλά ρούχα στη διάρκεια της γιορτής αυτής που σηματοδοτεί το τέλος του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Ο επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του για «μια φρικτή σφαγή στον καταυλισμό αλ Σάτι». Τουλάχιστον 132 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τη Δευτέρα, ανάμεσά τους 32 παιδιά και 21 γυναίκες, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές, ενώ άλλοι 950 έχουν τραυματιστεί.

 

Την ανακοίνωση για την τραγωδία έκανε νωρίτερα η παλαιστινιακή υπηρεσία διάσωσης, έπειτα από μια ακόμη ημέρα αιματηρών επεισοδίων στη Δυτική Όχθη και την άφιξη ενός Αμερικανού μεσολαβητή για διαπραγματεύσεις. Ο Χάντι Αμρ, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρμόδιος για παλαιστινιακά και ισραηλινά ζητήματα, αναμένεται να συναντηθεί σήμερα στην Ιερουσαλήμ με Ισραηλινούς αξιωματούχους και στη συνέχεια να μεταβεί στη Δυτική Όχθη για να συνομιλήσει με Παλαιστίνιους αξιωματούχους. Επιθυμεί να ενθαρρύνει τις δύο πλευρές να συμφωνήσουν σε μια «βιώσιμη ηρεμία», δήλωσε η Τζαλίνα Πόρτερ αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
baby-gaza

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας