Β.Πούτιν καταγγέλει Γερμανία-ΗΠΑ: Γερμανία κερδοσκοπεί-Μεταπουλάει το ρωσικό αέριο-Άφαντο το αμερικάνικο LNG!

1637
Β.Πούτιν καταγγέλει Γερμανία-ΗΠΑ: Γερμανία κερδοσκοπεί-Μεταπουλάει το ρωσικό αέριο-ανύπαρκτο το αμερικάνικο LNG!

ΗΠΑ & Γερμανία, αντί να ανοίξουν και να λειτουργήσουν το NORD-STREAM 2, παίζουν βρώμικα ψυχροπολεμικά και κερδοσκοπικά παιχνίδια με το φυσικό αέριο σε βάρος της Ρωσίας, ενώ το κόστος το πληρώνουν πανάκριβα οι λαοί της Ευρώπης με τις τιμές του φυσικού αερίου σε ασύλληπτα ύψη!

Ο Ρώσος πρόεδρος έδειξε πως δημιουργήθηκε η ενεργειακή κρίση

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την ετήσια συνέντευξη Τύπου του, αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση και απάντησε στις καταγγελίες αναφορικά με τον ρωσικό κολοσσό Gazprom, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Ρωσία εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της όσον αφορά στις παραδόσεις αερίου στην Ευρώπη, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ.

Κατήγγειλε μάλιστα την Γερμανία ότι μεταπουλάει ποσότητες φυσικού αερίου

«Η Gazprom παραδίδει τις ποσότητες που πρέπει, σύμφωνα με τις υπάρχουσες συμφωνίες, και ίσως και παραπάνω», είπε.

Στον αντίποδα όμως, το αμερικανικό LNG έχει εγκαταλείψει την ευρωπαϊκή αγορά ώστε να παραδίδει στη Λατινική Αμερική και την Ασία, όπου η τιμή είναι αυξημένη, κατήγγειλε.

Επεσήμανε πως οι Ευρωπαίοι απέρριψαν τις εκκλήσεις της χώρας του για μακροπρόθεσμες συμφωνίες και κατηγόρησαν τη Ρωσία για προσπάθεια επικράτησης στην αγορά.

Η σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα των αποφάσεών τους, επέμεινε.

Οι τελευταίες κατηγορίες κατά της Gazprom για την περικοπή των προμηθειών της μέσω του αγωγού Yamal-Europe οφείλονται στο ότι οι αγοραστές, από την άλλη πλευρά, δεν το αγοράζουν.

«Χρησιμοποιούν τον ίδιο αγωγό τώρα για την άντληση φυσικού αερίου από τη Γερμανία στην Πολωνία. Γιατί;» διερωτήθηκε και απάντησε πως η χώρα του προμήθευε τη Γερμανία με αέριο που ήταν σε τιμή έξι φορές μικρότερη απ’ αυτή που διαμορφώνεται με την τιμή spot.

Στη συνέχεια, όπως είπε, το Βερολίνο μεταπουλάει. Πρόκειται για επιχείρηση, τόνισε.

Και ενώ το κάνουν, ο αγωγός προφανώς δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την άντληση ρωσικού φυσικού αερίου.

«Έχω κάθε λόγο να πιστεύω πως το αέριο από τη Γερμανία τελικά παραδίδεται στην Ουκρανία», συνέχισε και εκτίμησε πως οι Ευρωπαίοι ίσως θα έπρεπε να κάνουν έρευνα και να δημιουργήσουν τις συνθήκες για την αγορά περισσότεροι αερίου και να το μεταφέρουν στην ευρωπαϊκή αγορά. Θα ρίξουν την τιμή.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας