Βόμβα: Η Κίνα πετάει έξω από επικράτεια της τους αμερικανικούς υπολογιστές

1218

Εντολή για απόσυρση των υπολογιστών από ξένες χώρες και αντικατάστασή τους αποκλειστικά από κινεζική τεχνολογία έδωσε η κυβέρνηση της Κίνας.

Η διάρκεια αντικατάστασης για το τιτάνιο αυτό μεταρρυθμιστικό έργο αναμένεται να φτάσει τα τρία χρόνια, δημιουργώντας σοβαρό πλήγμα σε αμερικανικές εταιρίες όπως η HP, η Dell και η Microsoft.

Η εν λόγω οδηγία αποτελεί το πρώτο σημάδι προς τους Κινέζους αγοραστές να στραφούν προς τα εγχώρια προϊόντα τεχνολογίας, δίνοντας μια απάντηση στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να μειώσει την χρήση κινεζικών προϊόντων και υπηρεσιών στις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

Η κίνηση περιλαμβάνεται σε μια ευρύτερη εκστρατεία και δεν αποκλείεται να προκαλέσει σταδιακή «αποσύνδεση» από την αμερικανική τεχνολογική παραγωγή, την ώρα που οι αλυσίδες εφοδιασμού ανάμεσα στις δυο χώρες αναμένεται να αποδυναμωθούν.

Νωρίτερα φέτος, η Ουάσινγκτον απαγόρευσε στις αμερικανικές εταιρείες να συναλλάσσονται με την Huawei.

Οι ΗΠΑ πρότειναν πρόσφατα όπως οι πωλήσεις προϊόντων τεχνολογίας στις ΗΠΑ από «ξένους αντιπάλους» θα υπόκεινται σε έλεγχο για λόγους εθνικής ασφάλειας, πιέζοντας έτσι τους Ευρωπαίους συμμάχους να παγώσουν τις εργασίες με την εταιρία – κολοσσό σε σχέση με έργα υποδομής 5G.

Η εταιρεία αναλύσεων Jefferies εκτιμά ότι οι αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες είχαν έως τώρα έσοδα περίπου 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως από την Κίνα, αν και ένα μεγάλο μέρος από αυτά προέρχεται από κινεζικές εταιρείες του ιδιωτικού τομέα.

Οι αναλυτές, επίσης, θεωρούν ότι η αντικατάσταση του λογισμικού με κινεζικό θα είναι πιο δύσκολο εγχείρημα από ό,τι των υπολογιστών, ιδίως επειδή στην Κίνα γίνεται ευρεία χρήση των αμερικανικών λειτουργικών συστημάτων Microsoft Windows και Apple macOS. Τώρα πλέον οι δημόσιες υπηρεσίες θα πρέπει να βασιστούν εξ ολοκλήρου σε κινεζικής κατασκευής λειτουργικά συστήματα (όπως το Kylin OS) και αντίστοιχες εγχώριες εφαρμογές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας