«Βόμβα» Γεωργιάδη-Επιχείρηση μπορεί να απολύσει υπάλληλο, εάν τη θέτει σε κίνδυνο

444
Επιχείρηση μπορεί να απολύσει υπάλληλο

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δήλωσε πως από τον Χειμώνα, οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους

Τεράστιες διαστάσεις λαμβάνει η συζήτηση περί παροχής… διευκολύνσεων προς τους εμβολιασμένους για τον κορωνοϊό.

Όπως προκύπτει από τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, ακόμα κι αν ο εμβολιασμός δεν καταστεί υποχρεωτικός -επίσημα- (κάτι που δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα), οι περιορισμοί που θα έχουν στην καθημερινότητα τους όσοι επιλέξουν να μην εμβολιαστούν, θα μετατρέψουν τον εμβολιασμό σε… υποχρεωτικό, δια της πλαγίας οδού.

Έπειτα από τη δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της Βουλής πως από το Φθινόπωρο «δεν θα μπορεί κάποιος να απαγορεύσει για παράδειγμα σε έναν επιχειρηματία της εστίασης να πει ότι δέχεται στο μαγαζί του μόνο εμβολιασμένους», τη σκυτάλη έλαβε σήμερα (9/6/2021) ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δήλωσε πως μια επιχείρηση μπορεί να απολύσει κάποιον εργαζόμενο, ο οποίος θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία της.

«Χθες ήρθε στο γραφείο μου ένας μεγάλος ξενοδόχος και μου έθεσε το ζήτημα ότι ένα μικρό κομμάτι του προσωπικού δεν θέλει να εμβολιαστεί.

Καταλήξαμε ότι θα πρέπει να ενημερώσουμε τους εργαζομένους ότι για την ασφάλεια της επιχείρησης θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι και όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί, θα πρέπει να αναλάβει και τις συνέπειες της αποφάσεως του.

Δεν μπορεί μια επιχείρηση να κινδυνεύει να κλείσει επειδή ένας υπάλληλος θέλει να ασκήσει το, δήθεν δικαίωμά του, να μην εμβολιαστεί.

Στην υπάρχουσα εργασιακή νομοθεσία μια επιχείρηση μπορεί να απολύσει έναν υπάλληλο εάν ο εργαζόμενος θέτει σε κίνδυνο την επιχείρηση» δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ.

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων εάν αυτό είναι έσχατο μέτρο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε: «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος.

Αν ένας εργαζόμενος θέλει να θέσει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους συμπολίτες και συναδέλφους δεν μπορεί να έχει απαιτήσεις», και πρόσθεσε: «Όπως είπε χθες και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με έναν πάρα πολύ ωραίο τρόπο, πουθενά το Σύνταγμα δεν κατοχυρώνει αυτόν που θέλει, με τη συμπεριφορά του, να θέσει σε κίνδυνο τους άλλους».

Αναφορικά με τη συζήτηση για τις διευκολύνσεις που μπορούν να έχουν οι εμβολιασμένοι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δήλωσε: «Η κουβέντα για τα λεγόμενα προνόμια των εμβολιασμένων, που δεν είναι προνόμια αλλά περισσότερο βαθμοί ελευθερίας των εμβολιασμένων σε σχέση με τους ανεμβολίαστους θα ξεκινήσει όταν θα έχουμε πλέον δώσει στο σύνολο των κατοίκων της Ελλάδας την ευκαιρία του εμβολιασμού.

Όταν πια θα είναι δεδομένο ότι κάποιος δεν έχει εμβολιαστεί όχι γιατί δεν θέλει αλλά γιατί δεν μπόρεσε.

Νομίζω ότι δεν είμαστε μακριά.

Αρχές Ιουλίου θα έχει επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Τον Χειμώνα οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους, οι ανεμβολίαστοι όχι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας