Βόλος: Όλοι Απεργοί (17/5): ΛΑ.Ε, Εργατική Αυτονομία, Ξεκίνημα, ΜΕΤΑ, Ενωτ. Συνεργασία

1423
συγκρότηση

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ,ΜΕΤΑ ,ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ,ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Στις 17 Μάη είμαστε ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρόδωσε της ελπίδες του Ελληνικού λαού, συμμάχησε και υποτάχθηκε στο κεφάλαιο και τους δανειστές για να συνεχιστεί και να αυξηθεί η κερδοφορία και το καταστροφικό τους έργο. Η Αριστερά είναι χρήσιμη όταν βρίσκεται στο εργατικό-λαϊκό στρατόπεδο. Όταν μεταλλαχθεί και μεταπηδήσει στην αντίπαλη πλευρά γίνεται πιο επικίνδυνη, γιατί χάνεται η ελπίδα, το χαμόγελο και η αισιοδοξία και απλώνεται η ηττοπάθεια και η απαισιοδοξία που γεννούν την απογοήτευση και το φασισμό και γίνεται η «δουλειά» τους χωρίς μεγάλες αντιστάσεις.
H πολυδιάσπαση των συγκεντρώσεων δεν βοήθησε να φανεί η μαζικότητα των διαδηλώσεων και να γίνει ξεκάθαρο το μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι θα βρει μαζική αντίσταση στο Μνημόνιο 4. Ο κόσμος αναζητά ακόμη απαντήσεις από την Αριστερά και είναι κρίσιμο οι αντιστάσεις στο Μνημόνιο 4 να οργανωθούν από κοινού από τις δυνάμεις της. Και με κοινές συγκεντρώσεις τη μέρα της Γενικής Απεργίας.
Εξοντωτικά μέτρα
Η «αριστερή» κυβέρνηση του Τσίπρα θα γίνει η πρώτη κυβέρνηση που ψηφίζει δύο μνημόνια, με το ένα πιο σκληρό από το άλλο. Ο ταξικός πόλεμος σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας, παίρνει με τα μέτρα του Μνημονίου 4 διαστάσεις επίθεσης με «πυρηνικά όπλα». Η τάξη μας κινδυνεύει στην κυριολεξία με αφανισμό, αν τα μέτρα αυτά εφαρμοστούν.
Το αφορολόγητο μειώνεται κατά 3.000 ευρώ. Οι συντάξεις μειώνονται κατά 18% οι κανονικές και άλλο τόσο τουλάχιστον οι επικουρικές. Η ελαστική εργασία διευρύνεται, όπως και το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Τα δημόσια αγαθά, όπως το ρεύμα και το νερό, παραδίδονται σε κοράκια τύπου «Suez». Οι απολύσεις θα διευκολυνθούν. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του δημοσίου, που υπολειτουργούν, οδεύουν ακόμη και προς κλείσιμο με την ψευδό αξιολόγηση δομών και προσωπικού.
Και δεν είναι μόνο αυτά τα μέτρα που φέρνει το Μνημόνιο 4. Η πλήρως υποβαθμισμένη τα τελευταία χρόνια δημόσια υγεία οδηγείται σε ασφυξία. Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, με τα μέτρα αυτά, θα χάσουν πάνω από δύο μισθούς το χρόνο, οι ντόπιοι καπιταλιστές στήνουν πάρτι και προσπαθούν να μοιράσουν την πίτα, διεκδικώντας ο καθένας για τον εαυτό του όσο μεγαλύτερο κομμάτι γίνεται. Τα αυξημένα το τελευταίο διάστημα κέρδη τους θα εκτοξευθούν με τα λεφτά που θα τους χαριστούν για να φτιάξουν τα γήπεδά τους, αλλά και από επιπλέον μέτρα, όπως η επιδότηση επιχειρήσεων για προσλήψεις ανέργων.
Συνδικάτα
Τα συνδικάτα αποφάσισαν να γίνει η πανεργατική απεργία την Τετάρτη 17 Μάη . Στο Μνημόνιο 4, ως μέτρο που θα ψηφιστεί το Σεπτέμβρη του 2017, περιλαμβάνεται η ανόρθωση ανυπέρβλητων εμποδίων για την προκήρυξη απεργίας. Με την αναμενόμενη συνταγή του θα μπορεί να προκηρυχθεί απεργία μόνο με τη σύμφωνη γνώμη του 51% των οικονομικά τακτοποιημένων μελών ενός σωματείου και όχι με την πλειοψηφία των παρόντων σε γενική συνέλευση που έχει απαρτία. Αν αυτό εφαρμοστεί, πολλά σωματεία δεν θα μπορούν πια να κηρύξουν απεργία.
Παρ’ όλα αυτά λίγα είναι τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι ομοσπονδίες που έχουν ήδη βγάλει καλέσματα, συνελεύσεις και πρόγραμμα περιοδειών, ενώ ο τρόπος που χειρίζονται (όπως και η ηγεσία της ΓΣΕΕ) τη γενική απεργία της 17ης Μάη είναι προς την από μαζικοποίησή της. Η ανάπτυξη εντός των συνδικάτων της φιλολογίας του πότε θα γίνει η ψήφιση των μέτρων αυτό ακριβώς ευνοεί. Αντί το βάρος να πέφτει στην ενημέρωση των εργαζομένων με συνελεύσεις και περιοδείες για την ταξική σφαγή που έρχεται, το βάρος πέφτει στο αν αυτά θα ψηφιστούν την Πέμπτη ή τη… Δευτέρα. Λες και αυτό θα τα αλλάξει.
Έτσι οι εργαζόμενοι βλέπουν σωματεία χωρίς καμιά σοβαρότητα, άπραγα στην πλειοψηφία τους και ανέτοιμα να δώσουν τη μάχη και σκέφτονται περισσότερο τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν χάνοντας ένα μεροκάματο ή την απογοήτευσή τους που μια κυβέρνηση που την περίμεναν δική τους, ετοιμάζεται να τους πάρει το κεφάλι. Η Αριστερά έχει την ευθύνη να σηκώσει το γάντιοργανώνοντας μαζική αντίσταση.
Προσυγκέντρωση συνδικαλιστικών και πολίτικων ταξικών δυνάμεων στην πρώην Νομαρχία στις 09.30πμ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας