Βόλος: Συντριπτικό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα για την καύση σκουπιδιών

1537
βόλος

Περισσότεροι από 5.000 Βολιώτες συμμετείχαν σήμερα στο δημοψήφισμα που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου με ερώτημα αν συμφωνούν με την καύση σκουπιδιών στον Βόλο και κατά 98,51% ψήφισαν ΟΧΙ, ενώ μόνο το 1,49 % ψήφισαν ΝΑΙ.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, που διεξήχθη από  τις 10:00 έως τις 15:00 σε 11 εκλογικά κέντρα του Δήμου Βόλου, στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς τη κυβέρνηση, τον μελλοντικό δήμαρχο Βόλου και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Οι πολίτες εκφράστηκαν συντριπτικά κατά της καύσης σκουπιδιών είτε από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-Lafarge είτε από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία.

Ο βολιώτικος λαός δεν θέλει η πόλη του να γίνει ο αποτεφρωτήρας της Ελλάδας και της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η καύση απορριμματογενών καυσίμων στην τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-Lafarge, που βρίσκεται μέσα στον Δήμο Βόλου, και γίνεται από το 2015 πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Αυτό είπαν οι Βολιώτες σε δύο μεγαλειώδη συλλαλητήρια και στο σημερινό δημοψήφισμα. 

Το μήνυμα του δημοψηφίσματος θα διαβιβαστεί στην κυβέρνηση στις 5 Ιουνίου, σε μαζική κάθοδο στην Αθήνα από τους πολίτες του Βόλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας