Βρετανία: Στο υψηλότερο επίπεδο από Σεπτέμβριο 2018 ο σύνθετος ΡΜΙ

789
pmi

Οι βρετανικές επιχειρήσεις διατήρησαν έναν ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης τον Φεβρουάριο καθώς οι οικονομικές αρχές της χώρας ανακοίνωσαν τον ταχύτατο ρυθμό ανάπτυξης σε 10 μήνες, παρά τις επιδράσεις του κοροναϊού από την Κίνα.

Οι αρχικές εκτιμήσεις για τον PMI εμφάνισαν ότι η ανάπτυξη του τεράστιου κλάδου υπηρεσιών της Βρετανίας επιβραδύνθηκε ελαφρώς αυτό τον μήνα, αλλά αυτό ακυρώθηκε από μια απροσδόκητη ανάκαμψη της μεταποίησης.

Ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών  στη μεταποίηση, γνωστός ως PMI, βασίζεται σε μηνιαίες έρευνες που πραγματοποιούνται σε επιλεγμένες εταιρείες που αντιπροσωπεύουν μεγάλες και αναπτυσσόμενες οικονομίες παγκοσμίως.

Ο σύνθετος ΡΜΙ παρέμεινε σταθερός στις 53,3 μονάδες τον Φεβρουάριο, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2018, και καλύτερα από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις για 52,8 μονάδες.

Ο μεταποιητικός ΡΜΙ σημείωσε άνοδο στις 51,9 μονάδες τον Φεβρουάριο από τις 50 μονάδες, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο, αν και υπήρξαν ενδείξεις ότι το ξέσπασμα του κοροναϊού θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στην παραγωγή στη Βρετανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας