Βρετανία: Στέλνει στην Κίνα την μεγαλύτερη ναυτική δύναμη μετά τα Φόκλαντς

H ομάδα μάχης του μοναδικού βρετανικού αεροπλανοφόρου HMS Queen Elizabeth

Λονδίνο: «Για την υπεράσπιση της Ταίβάν – Παράνομη η κινεζική κατοχή του Χονγκ Κονγκ»

H ομάδα μάχης του μοναδικού βρετανικού αεροπλανοφόρου HMS Queen Elizabeth θα πλεύσει 26.000 από την Βρετανία μέχρι τη Νότια Κινεζική Θάλασσα ενώ θα μεταφέρει όχι βρετανικά, αλλά αμερικανικά F-35B των Αμερικανών Πεζοναυτών, σε μια επίδειξη δύναμης προς την Κίνα για την προστασία της Ταϊβάν.

Οι Βρετανοί πραγματοποιούν την μεγαλύτερη κινητοποίηση από τον καιρό του Πολέμου των Φόκλαντς το 1982.

Η Βρετανία επιστρέφει στον Ειρηνικό λόγω των Μακάο, Χονγκ Κονγκ και Ταϊβάν

Ως αφορμή θεωρείται η συγκέντρωση κινεζικών δυνάμεων έναντι της Ταϊβάν και το Λονδίνο θεωρεί πως έχει έννομα συμφέροντα στην περιοχή καθώς το Μακάο και το Χονγκ Κονγκ αποτελούσαν πορτογαλικές και βρετανικές κτήσεις μέχρι το 1997 όταν και παραχωρήθηκαν στην Κίνα με συμφωνίες ειδικού καθεστώτος και αυτοδιοίκησης.

Το Λονδίνο όπως και η Ουάσινγκτον θεωρούν πως αυτές οι συμφωνίες έχουν πλέον παραβιαστεί κατάφωρα από την Κίνα και αυτό τους δίνει το δικαίωμα να αυξήσουν την στρατιωτική τους παρουσία στην περιοχή.

Βρετανία και ΗΠΑ θα δράσουν μαζί κατά της απειλής του «Κόκκινου Δράκου»

Η κοινή επιχείρηση καταδεικνύει πως Βρετανία και ΗΠΑ θα δράσουν από κοινού, ως μία δύναμη έναντι των Κινέζων αν χρειαστεί.

Βέβαια ένας πόλεμος ενάντια της Κίνας ή της Ρωσίας είναι μια πολύ δύσκολη περίπτωση ακόμα και για τις ΗΠΑ, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι το ψυχολογικό κομμάτι είναι το σημαντικότερο για να μην ανοίξουν οι «πύλες της κολάσεως».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μαχητικά F-35B των Αμερικανών Πεζοναυτών διέσχισαν 5.000 μίλια από την Αριζόνα για να προσγειωθούν στο κατάστρωμα του HMS Queen Elizabeth

Είναι η πρώτη πλήρης επιχειρησιακή ανάπτυξη των αμερικανικών F-35B πάνω στο βρετανικό αεροπλανοφόρο.

10 μαχητικά πέμπτης γενιάς που ανήκουν στο Marine Fighter Attack Squadron (VMFA) 211, μια μονάδα γνωστή ως “Wake Island Avengers,” πέταξε από το Marine Corps Air Station Yuma στην Αριζόνα στη βάση τηςRAF στο Lakenheath στην Βρετανία για την τελευταία εκπαίδευση πριν την ανάπτυξη τους τον επόμενο μήνα.

«Ταξίδι» 26.000 ναυτικών μιλίων!

Το βρετανικό αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth’ θα ηγηθεί της μεγάλης πολυεθνικής ομάδας μάχης Strike Group 21.

Η ομάδα μάχης θα πλεύσει 26,000 ναυτικά μίλια και θα επισκεφτεί 40 χώρες κατά την επιχείρηση, σύμφωνα με το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό.

Το VMFA-211 will θα ενσωματώσει και το σμήνος 617 γνωστό ως οι “Dambusters.”

Αν και η εκδοχή B των F-35s που χρησιμοποιούν τα αμερικανικά Marine Corps κατασκευάστηκε για πολύ απότομες απογειώσεις και κάθετες προσγειώσεις πάνω σε καταστρώματα αμφίβιων επιθετικών πλοίων έχουν επίσης αποδειχτεί ότι είναι ικανά να επιχειρούν από τον τύπο αεροπλανοφόρων όπως το Queen Elizabeth.

Οι πιλότοι των US Marine Corps F-35 έχουν εκπαιδευτεί στο πλάι των Βρετανών ομολόγων τους πάνω στο HMS Queen Elizabeth, αλλά αυτή θα είναι η πρώτη επιχειρησιακή ανάπτυξη των αμερικανικών F-35B πάνω στο βρετανικό αεροπλανοφόρο σύμφωνα με τους Αμερικανούς Πεζοναύτες.

Στην ομάδα μάχης εκτός του αεροπλανοφόρου εκτοπίσματος 65.000 τόνων θα συμπεριλαμβάνονται τα βρετανικά αντιτορπιλικά HMS Diamond και Defender, οι φρεγάτες HMS Richmond και Kent, και τα πλοία υποστήριξης Fort Victoria και Tidespring, όπως και ένα υποβρύχιο.

Μια ολλανδική φρεγάτα και ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό θα αποτελούν επίσης μέρος της ομάδας μάχης.

Συνολικά το CSG, περιλαμβάνει περισσότερα από 30 μαχητικά και θα είναι ο μεγαλύτερος στόλος του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού που θα αναπτυχθεί από τον πόλεμο των Φόκλαντς.

Η ανάπτυξη αναμένεται να λάβει χώρα στην περιοχή επαφής του Ινδικού με τον Ειρηνικό Ωκεανό, σε αμφισβητούμενα νερά στη Νότια Κινεζική Θάλασσα όπου η Κίνα καθημερινά παρεμποδίζει αμερικανικά πολεμικά πλοία.

Το σχέδιο περιλαμβάνει την επίσκεψη της ομάδας μάχης στην Σιγκαπούρη, την Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και την Ινδία.

«Η Βρετανία επιστρέφει στις παγκόσμιες δυνάμεις»

Ο Βρετανός ΥΠΑΜ Ben Wallace είπε ότι “όταν η ομάδα μάχης μας θα ξεκινήσει να πλέει τον επόμενο μήνα, θα ανεμίζει τη σημαία της Παγκόσμιας Βρετανίας, το CSG θα προβάλει την επιρροή μας και θα σηματοδοτεί την ισχύ μας καθώς θα επιχειρούμε με τους φίλους μας και θα επιβεβαιώνουμε τις δεσμεύσεις μας στις προκλήσεις ασφαλείας του σήμερα και του αύριο»

«Το ΗΒ δεν κάνει πίσω αλλά προχωράει μπροστά για να παίξει έναν ενεργό ρόλο στο σχηματισμός ενός διεθνούς συστήματος στον 21ο αιώνα»

Δύο πράγματα γίνονται κατανοητά:

Εκτός της Γαλλίας και η Βρετανία θέλει να ξαναγίνει παγκόσμια αυτοκρατορική δύναμη, φυσικά αυτό δεν αρέσει στους Αμερικανούς που θέλουν να είναι η μόνη αυτοκρατορική δύναμη στον πλανήτη αλλά πλέον δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς.

Το δεύτερο που προκύπτει είναι ότι πλέον ξεκάθαρα θα έχουμε Δύση και Ανατολή όπως παλιά, σε νέες βάσεις όμως και με διαφορετικά αφηγήματα. 

Ο απλός κόσμος απλά θα άγεται και θα φέρεται όπως και τότε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας