Βρετανία: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών εν όψει της εκλογής του Τζόνσον

814
παραιτήθηκε

Προφανής στόχος της παραίτησης αυτής είναι η άσκηση πίεσης και ο εκβιασμός για την ματαίωση ή τουλάχιστον την αναβολή του “άτακτου” Brexit για την επίτευξη μίας συμφωνημένης εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε

«Το Ηνωμένο Βασίλειο ωφελεί τόσο πολύ τον κόσμο. Είναι τραγικό ενώ θα μπορούσαμε να είμαστε η κυρίαρχη πνευματική και πολιτική δύναμη στην Ευρώπη, και πέρα από αυτή, να πρέπει να εργαζόμαστε κάθε μέρα υπό το σκοτεινό σύννεφο του Brexit», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός στην επιστολή παραίτησής του.

Την έντονη διαφωνία τους για το no deal Brexit, στο οποίο έχει δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει ο Τζόνσον, προκειμένου η Βρετανία να αποχωρήσει στις 31 Οκτωβρίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουν εκφράσει και άλλα στελέχη των Τόρις. Μέχρι στιγμής ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ και ο υπουργός Δικαιοσύνης Ντέιβιντ Γκάουκ έχουν διαμηνύσει ότι θα παραιτηθούν προτού καν ο Τζόνσον πάρει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο αντίπαλος του Τζόνσον στην κούρσα διαδοχής, ο υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ δηλώνει και αυτός έτοιμος για ένα άτακτο Brexit, ωστόσο παραμένει ανοιχτός σε μία νέα παράταση με την ελπίδα μίας καλύτερης συμφωνίας αποχώρησης με τις Βρυξέλλες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας