Βουλιάζει εκ νέου το bitcoin στα 37.000 δολ-Νέο «χαστούκι» από Κίνα

402

Νέα σημαντική πτώση καταγράφει την Παρασκευή το bitcoin αλλά και γενικότερα η αγορά των κρυπτονομισμάτων, μετά το πρόσκαιρο χθεσινό διάλειμμα, λόγω νέου κινεζικού… “δακτύλου”.

Συγκεκριμένα, την πτώση των ψηφιακών νομισμάτων σήμερα προκάλεσε η ανακοίνωση του Κινέζου αντιπροέδρου Λιου Χε και του Κινεζικού Συμβουλίου ότι πρέπει να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, για την προστασία του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Στην ανακοίνωση, που δόθηκε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Παρασκευής, αναφέρεται ότι είναι απαραίτητη “η αντιμετώπιση των συνθηκών εξόρυξης και εμπορίας bitcoin και η αποφασιστική αποτροπή μετάδοσης μεμονωμένων κινδύνων στην κοινωνία”, σε μια ακόμη ένδειξη ότι η Κίνα είναι αποφασισμένη να θέσει αυστηρά όρια όσον αφορά το ρυθμιστικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα.

Η είδηση οδηγήσε σε πτώση άνω του 6% την τιμή του bitcoin, που κινείται στο κοντά στα 37.000 δολάρια, διευρύνοντας τις απώλειες του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον πλανήτη που έχει δει την τιμή του να υποχωρεί άνω του 40% από το υψηλό του Απριλίου.

Ισχυρές απώλειες καταγράφουν και άλλα κρυπτονομίσματα, με το ether να χάνει πάνω από 9%, το Binance Coin υποχωρεί περισσότερο από 12% και το Dogecoin να σημειώνει “βουτιά” άνω του 9%, επίσης.

Μόλις δύο μέρες νωρίτερα η Κίνα απαγόρευσε στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τις εταιρείες πληρωμών να παρέχουν υπηρεσίες που σχετίζονται με συναλλαγές κρυπτονομισμάτων και προειδοποίησε επίσης τους επενδυτές να αποφεύγουν κερδοσκοπικές συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα, γεγονός που οδήγησε στην καταβαράθρωση του bitcoin και της αγοράς την Τετάρτη.

Τα νέα από την Κίνα έρχονται μόλις μία ημέρα μετά τη δέσμευση αξιωματούχων των ΗΠΑ να αυστηροποιήσουν το ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς κρυπτονομισμάτων επικαλούμενη τη χρήση τους “σε παράνομες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της φοροδιαφυγής”.

Σημειώνεται ότι το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα απαιτήσει να δηλώνονται στην Υπηρεσία Δημοσίων Εσόδων των ΗΠΑ όλες οι συναλλαγές κρυπτονομισμάτων αξίας άνω των 10.000 δολαρίων, όπως ισχύει και για τις συναλλαγές με μετρητά.

Οι ανησυχίες που εκφράζει ωστόσο η κινεζική πλευρά επικεντρώνεται και σε άλλα θέματα.

“Είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η ομαλή λειτουργία των χρηματιστηριακών αγορών, των αγορών χρέους και συναλλάγματος, να περιοριστούν δραστικά οι παράνομες δραστηριότητες κινητών αξιών και να τιμωρηθούν αυστηρά οι παράνομες χρηματοοικονομικές δραστηριότητες”, αναφέρει η ανακοίνωση του Κινέζου αντιπροέδρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας