Βιβλική καταστροφή: Πλημμύρισαν σπίτια, επιχειρήσεις και δρόμοι στη βόρεια Εύβοια

740
Πλημμύρισαν σπίτια

Καταστροφικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας «Αθηνά», κατά τη διάρκεια της νύχτας, στη βόρεια Εύβοια.

Ο μεγάλος όγκος νερού που έπεσε δεν μπορούσε να συγκρατηθεί μετά την τεράστια οικολογική καταστροφή του καλοκαιριού με τις πυρκαγιές και έτσι πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και πολλές υποδομές, δοκιμάζοντας για άλλη μια φορά την τοπική κοινωνία.

Όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα evima.gr, η κακοκαιρία χτύπησε ιδιαίτερα τον πυρόπληκτο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.

«Μετά την καταστροφική φωτιά, ήρθε η καταστροφική πλημμύρα. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο, παραλία Αγίας Άννας, παραλία Αχλαδίου, έχουν καταστραφεί. Τα ποτάμια μπήκαν μέσα στα σπίτια. Η παραλία Αχλαδίου έχει μετατραπεί σε απέραντο ποτάμι. Έχουν κοπεί οι συνδέσεις σε όλα τα χωριά. Η κατάσταση είναι δραματική. Μέσα στο χωριό έχει φύγει ένα βουνό ολόκληρο. Έχουμε εκατοντάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια», είπε ο δήμαρχος Μαντουδίου Γιώργος Τσαπουρνιώτης, μιλώντας σήμερα το πρωί στο OPEN.

«Προσπαθούμε να δούμε εάν οι άνθρωποι είναι καλά. Είναι τρομερή η κατάσταση, δεν την έχουν ξαναδεί τα μάτια μου τέτοια κατάσταση, ούτε με τη φωτιά είχαμε δει τέτοιο τραγικό γεγονός. Όλη η περιοχή έγινε ένα ποτάμι. Έριξε από τις 12 το βράδυ έως τις 2:30, δεν έχει μείνει τίποτα. Αγία Άννα, Αχλάδι και Κοτσικιά, έχουν προβλήματα. Δεν έχει κανένας κοιμηθεί. Με μηχανήματα έργου βγάζουμε τον κόσμο από τα σπίτια τους», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι «οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες» και ότι «ποτάμια που ήταν σχεδόν ρυάκια, έχουν γίνει σχεδόν 10 μέτρα».

«Δυστυχώς μέχρι το βράδυ οι ζημιές ήταν περιορισμένες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, είχαμε πολύ έντονη βροχόπτωση, που έφερε σε ορισμένα μέρη πολύ σοβαρά προβλήματα», είπε στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος έκανε λόγο για προβλήματα και στα Βασιλικά.

«Πολύ μεγάλες οι ζημιές σε υποδομές, και δημόσιες και ιδιωτικές. Έχουμε πλημμυρισμένα σπίτια και υπόγεια. Δρόμοι, πλατείες και παιδικές χαρές σε κάποια μέρη πλημμύρησαν», δήλωσε ο Φάνης Σπανός.

Ήδη από χθες το μεσημέρι υπήρχαν και κατολισθήσεις σε Αχλάδι και Κοτσικιά, αλλά και πλημμυρικά φαινόμενα στο δήμο Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας.

Και ο εφιάλτης δεν δείχνει να έχει τελειώσει,αφού νέα επιδείνωση του καιρού με τοπικά ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις αναμένονται σήμερα. Σύμφωνα με την υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου αναμένονται σημαντικές βροχοπτώσεις στη Βόρεια Εύβοια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας