Βενεζουέλα: Σαμποτάζ από ΗΠΑ η “βλάβη”. Αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση

962
βενεζουέλα

Αντιμετωπίζονται σταδιακά τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στη Βενεζουέλα, μετά το “μπλακ άουτ” που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 7 Μαρτίου και το οποίο η κυβέρνηση απέδωσε σε σκόπιμο μποϊκοτάζ σε μεγάλο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο.

Ενώ ο πρόεδρος Μαδούρο κατήγγειλε “τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο πάνω στην ενέργεια”, ανακοινώθηκε ότι η Βενεζουέλα θα παραδώσει στον ΟΗΕ αποδείξεις για την ενοχή της Ουάσιγκτον στη “βλάβη”.

Η ηλεκτροδότηση άρχισε να αποκαθίσταται και ηλεκτρικό ρεύμα υπάρχει, πλέον, στις περισσότερες συνοικίες της πρωτεύουσας Καράκας, στη γειτονική πολιτεία Μιράντα και σε ανατολικές πολιτείες.

Η διακοπή της ηλεκτροδότησης συνεχίζεται σε πολλές περιοχές, με συνέπεια να υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία υπηρεσιών, σε νοσοκομεία, το αεροδρόμιο του Καράκας, αλλά και σε πρατήρια βενζίνης, όπου τα μηχανήματα δεν λειτουργούσαν κανονικά.

Παρόλο που ο υποκινούμενος από τις ΗΠΑ, αυτοανακηρυχθείς “μεταβατικός πρόεδρος” της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό, κάλεσε σε αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις, πολύ λίγοι ήταν αυτοί που συμμετείχαν σε “διαδηλώσεις κατσαρόλας”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας