Βενεζουέλα: Αναστολή οικονομικών σχέσεων με Παναμά λόγω υπόθαλψης εγκληματικών δραστηριοτήτων

1635
Βενεζουέλα

Η Βενεζουέλα ανέστειλε για 90 ημέρες όλες τις οικονομικές σχέσεις με τον Παναμά,  με διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και αφορά σε 42 εταιρείες του Παναμά και 22 πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Χουάν Κάρλος Βαρέλα.
Μετά την ανκοίνωση της απόφασης, η αεροπορική εταιρεία Copa του Παναμά ακύρωσε όλες τις πτήσεις της από και προς τη Βενεζουέλα. Ηταν από τους λίγους αερομεταφορείς που συνέχιζαν τις πτήσεις προς τη χώρα, μετά από το εμπάργκο που έχει επιβληθεί από σειρά χωρών, με πρωτοβουλία των ΗΠΑ και της Ε.Ε., προκειμένου να υπονομευθεί η Μπολιβαριανή Επανάσταση.
Η Βενεζουέλα κατηγορεί τον Παναμά ότι πλήττει την οικονομία της επιδιδόμενη σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Η κατηγορία ακολούθησε την απόφαση των αρχών του Παναμά να προσθέσουν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης της Βενεζουέλας στον κατάλογο των προσώπων που κατηγορεί για το ίδιο ποινικό αδίκημα.
Οι δύο κυβερνήσεις ανακάλεσαν τους πρεσβευτές τους.
«Η μπολιβαριανή κυβέρνηση απορρίπτει την απαράδεκτη επίθεση της αντιδημοφιλούς και διεφθαρμένης κυβέρνησης του προέδρου Χουάν Κάρλος Βαρέλα», έγραψε ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Τάρεκ Ελ Αϊσάμι στον λογαριασμό του στο Twitter.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας