Βαρκελώνη: ''Διεθνής Συνέλευση των λαών'' με συμμετοχή της ΛΑ.Ε και ελληνικών κινημάτων

1324
βαρκελώνη

Στη Βαρκελώνη βρίσκεται από 19/1 αντιπροσωπεία  της Λαϊκής Ενότητας και κοινωνικών κινημάτων, προκειμένου να συμμετέχει στη συνέλευση “Barcelona’s international Assembly of people”, δηλαδή στη «διεθνή συνέλευση των λαών στη Βαρκελώνη», που γίνεται με στόχο τον ευρωπαϊκό και διεθνή συντονισμό κοινωνικών κινημάτων και αριστερών και προοδευτικών πολιτικών οργανώσεων ενάντια στονεοφιλελευθερισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο .

Τη ΛΑΕ εκπροσωπεί ο Άλκης Αντωνιάδης, μέλος της επιτροπής πολιτικού σχεδιασμού της. Ο Τάσος Μαυρόπουλος συμμετέχει εκ μέρους του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, ενώ η Μάνια Μπαρζεφσκι συμμετέχει εκ μέρους της κίνησης «Απελάστε το ρατσισμό».

Η σύνοδος, που πραγματοποιείται με τη συμμετοχή δεκάδων εκπροσώπων κοινωνικών κινημάτων πολιτικών  κομμάτων από 34 χώρεςόλου του κόσμου στοχεύει στην προετοιμασία του παγκόσμιου κινηματικού ραντεβού τον Μάρτιο στο Καράκας της Βενεζουέλας και στην ενδυνάμωση της πολιτικής συνεργασίας και του συντονισμού για την απόκρουση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφαρμόζονται στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Οι μαζικές, συνελευσιακές διαδικασίες ξεκίνησαν στις 19/1 και συνεχίζονται σήμερα 20/1 και ήδη η διαδικασία εξελίσσεται σε ένα δυναμικό διεθνές κινηματικό και πολιτικό γεγονός.

Κοινός τόπος των ομιλιών και παρεμβάσεων είναι η οργάνωση των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων σε διεθνές και τοπικό επίπεδο με πιο αποτελεσματικό τρόπο και η συγκρότηση της εναλλακτικής πρότασης απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό.

Τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας πέραν των παράλληλων συναντήσεων με σειρά πολιτικών κόμματων, οργανώσεων και κοινωνικών κινημάτων εξηγούν τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα των μνημονίων λιτότητας και καταθέτουν προτάσεις για την ενδυνάμωση των λαϊκών και κοινωνικών αγώνων σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Η iskra θα δημοσιεύσει άμεσα λεπτομέρειες και από τις εργασίες της συνέλευσης και από τις συναντήσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Βαρκελώνη2 Βαρκελώνη3 Βαρκελώνη4

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας