Βαρκελώνη: Διαδήλωση μισού εκατομμυρίου – Άγριες ολονύκτιες συγκρούσεις

1617
βαρκελώνη

Την αποφασιστικότητά τους να υπερασπιστούν την ελευθερία των 12 αυτονομιστών ηγετών που καταδικάστηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας γιατί πρωτοστάτησαν στο δημοψήφισμα του Οκτωβρίου 2017 για την Ανεξαρτησία, εξέφρασαν χθες περισσότεροι από 500 χιλιάδες Καταλανοί διαδηλωτές. 

Με σύνθημα «Ελευθερία», εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, που είχαν ξεκινήσει από την Τετάρτη από πέντε πόλεις της περιφέρειας, συγκεντρώθηκαν στη Βαρκελώνη γι’ αυτήν την ογκώδη διαδήλωση, στην οποία, όπως ανέφερε η δημοτική αστυνομία, συμμετείχαν 525.000 διαδηλωτές.

Ενώ η τεράστια διαδήλωση εξελισσόταν ειρηνικά, έχοντας κατακλύσει το κέντρο της καταλανικής πρωτεύουσας, η προκλητική παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες αυτές τις μέρες επιδίδονται σε ένα όργιο ξυλοδαρμών, συλλήψεων και βασανισμών, αποτέλεσε την αφορμή για εκτεταμένα επεισόδια και άγριες συγκρούσεις που κράτησαν σχεδόν ολόκληρη τη νύχτα.

Οι διαδηλωτές ύψωσαν οδοφράγματα και αντιμετώπισαν τις αστυνομικές επιθέσεις και τη εκτόξευση ανυπολόγιστης ποσότητας χημικών, με βροχή από πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Η συνέχιση της αντίστασης του καταλανικού λαού στην αστυνομική βία έχει ανησυχήσει την κυβέρνηση της Μαδρίτης, με τον υπουργό Εσωτερικών Φερνάντο Γκράντε Μαρλάσκα να δηλώνει ότι θα παρθούν ακόμη πιο σκληρά μέτρα καταστολής.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας