Βαρβαρότητα στο Κάιρο: Φονική επίθεση σε εκκλησία

1674
Κάιρο

Δύο ένοπλοι σκότωσαν σήμερα δέκα ανθρώπους, μεταξύ των οποίων τρεις αστυνομικούς, σε επίθεση που πραγματοποίησαν σε εκκλησία χριστιανών κοπτών στο νότιο Κάιρο, σύμφωνα με νέο απολογισμό του υπουργείου Υγείας και ιατρικές πηγές και πηγές της ασφάλειας.
Ο ένας από τους δύο δράστες της επίθεσης -που φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά- σκοτώθηκε από τα πυρά των αστυνομικών, σύμφωνα με τις πηγές αυτές και τις πληροφορίες που μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε παράλληλα ότι ο δεύτερος δράστης συνελήφθη.
Οι δύο επιτιθέμενοι άνοιξαν πυρ στην είσοδο μιας εκκλησίας που βρίσκεται στην Μαρ Μίνα στην περιοχή Χελουάν, την οποία φρουρούσαν αστυνομικοί ενόψει των Χριστουγέννων, τα οποία εορτάζονται από την Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία την ερχόμενη εβδομάδα.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στον τομέα της Χελουάν.

Η χριστιανική μειονότητα της Αιγύπτου αποτελεί το 10% του πληθυσμού. Απ’αυτούς, οι περισσότεροι ανήκουν στην Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία. Οι Χριστιανοί Κόπτες που γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στις 7 Ιανουαρίου, έχουν δεχθεί πολλές επιθέσεις κοντά στις χριστιανικές γιορτές, σε μια χώρα που είναι κυρίως μουσουλμανική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας