Βαθαίνει το χάσμα ΗΠΑ-Ρωσίας. Πεντάγωνο: «Δεν πάμε καλά, δεν είμαστε αισιόδοξοι»

474
Βαθαίνει το χάσμα ΗΠΑ-Ρωσίας

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μίλησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Μπάιντεν επιβεβαίωσε τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών για την προστασία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απαντήσουν γρήγορα και αποφασιστικά, μαζί με τους συμμάχους τους, σε οποιαδήποτε ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στη σημασία της συνέχισης της διπλωματίας και της αποτροπής ως απάντηση στη στρατιωτική συγκέντρωση της Ρωσίας στα σύνορα της Ουκρανίας.

Την  ίδια ώρα  και για να γίνουν τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα  το Πεντάγωνο λέει ότι η ωριαία συνομιλία του Τζο Μπάιντεν με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν απέδειξε ότι οι εντάσεις δεν βελτιώνονται στην Ανατολική Ευρώπη και προειδοποιεί ότι «μεγάλη στρατιωτική δράση μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε μέρα και ώρα από τώρα».

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας Τζον Κίρμπι είπε στο Fox News Sunday ότι η τηλεφωνική κλήση των ηγετών το Σάββατο «σίγουρα δεν ήταν ένδειξη ότι τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση».

«Σίγουρα δεν είναι σημάδι ότι ο κ. Πούτιν έχει πρόθεση να αποκλιμακώσει τις εντάσεις», συνέχισε. «Και σίγουρα δεν είναι σημάδι ότι δεσμεύεται εκ νέου σε μια διπλωματική πορεία προς τα εμπρός. Άρα, δεν μας δίνει αφορμή για αισιοδοξία ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας