Βίντεο: Οι τοποθετήσεις Μακρή και Μανουσάκη στη συνεδρίαση του ΓΣ ΠΟΕΔΗΝ (16-03-17)

1558
ποεδην

Η τοποθέτηση του επικεφαλής της γραμματείας του ΜΕΤΑ Υγειονομικών και μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ Ανδρέα Μακρή, και η τοποθέτηση του Γιώργου Μανουσάκη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του γενικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας, στις 16 Μάρτη.

Στις τοποθετήσεις τους οι εκπρόσωποι του ΜΕΤΑ Υγειονομικών αναφέρθηκαν στα επερχόμενα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που επιφυλάσσει η β’ αξιολόγηση και τα οποία αφορούν το σφαγιασμό των συντάξεων, την μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων κτλ. Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι τα μέτρα αυτά βρίσκουν σύμφωνα όλα τα κόμματα του μνημονιακού τόξου.

Όσον αφορά στην κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας, τονίστηκαν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για περαιτέρω συρρίκνωση των δομών μέσω καταργήσεων – συγχωνεύσεων, η μείωση των οργανικών θέσεων, η διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, οι ιδιωτικοποιήσεις, η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση, η εντατικοποίηση της εργασίας κτλ.

Οι εκπρόσωποι του ΜΕΤΑ Υγειονομικών αναφέρθηκαν στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, σύμφωνα με τους οποίους η χρηματοδότηση αφήνεται στα ευρωπαϊκά προγράμματα και οι σχέσεις εργασίας είναι οι ατομικές συμβάσεις περιορισμένης διάρκειας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από το ΜΕΤΑ Υγειονομικών στον αγώνα των εργολαβικών εργαζομένων και στα αποτελέσματα που είχε. Επίσης, τονίστηκε η αναγκαιότητα του αγώνα για να μην περάσει η αξιολόγηση με τη μαζική αποχή των εργαζομένων από τη συμπλήρωση των φύλλων. Η ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ καθώς και η αύξηση της αποζημίωσης για νυχτερινά-αργίες, ήταν από τα ζητήματα στα οποία αναφέρθηκαν.

Τέλος, από τις προτάσεις του ΜΕΤΑ Υγειονομικών για το πρόγραμμα δράσης της Ομοσπονδίας, έγινε δεκτή η πρόταση για ανάληψη πρωτοβουλίας από την ΠΟΕΔΗΝ ώστε να απευθύνει κάλεσμα σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ καθώς και σε άλλες Ομοσπονδίες, για πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στα νέα μέτρα, στις αρχές Απρίλη. Δεν έγινε δεκτή η πρόταση για σύσκεψη Σωματείων στην Αθήνα, με στόχο την οργάνωση και το συντονισμό των Σωματείων για την Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση.

Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία το πρόγραμμα δράσης για την επόμενη περίοδο:

  1. Στις 28/3/2017, σύσκεψη Σωματείων της περιοχής Ηπείρου για την προετοιμασία της κινητοποίησης στα Γιάννενα (καραβάνι υπεράσπισης της δημόσιας υγείας)

  2. Στις 26/4/2017, κινητοποίηση στα Γιάννενα

  3. Κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ σε ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ. Ομοσπονδίες, για πραγματοποίηση πανεργατικής Απεργίας στις αρχές Απρίλη

  4. Εξουσιοδότηση στην Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ για μορφή δράσης στο υπουργείο Οικονομικών για την ένταξή μας στα ΒΑΕ – Ασφαλιστικό.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΓΣ ΠΟΕΔΗΝ, ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΚΡΗ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΕΛΟΣ Γ.Σ. ΠΟΕΔΗΝ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ


*Πηγή: ergasianet.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας