Βάσεις Ινδικής Αεροπορίας δέχθηκαν για πρώτη φορά επίθεση drones από Τουρκία-Πακιστάν

657
δέχθηκαν για πρώτη φορά επίθεση drones

Σε πολεμικό συναγερμό τέθηκε ο Ινδικός Στρατός καθώς για πρώτη φορά βάσεις της Ινδικής Αεροπορίας στο Τζαμού (περιοχή Κασμίρ) δέχθηκαν επίθεση από drones με τα ραντάρ να μην μπορούν να τα εντοπίσουν εγκαίρως.

Το “ταιμινγκ” της διπλής επίθεσης είναι αξιοσημείωτο: Έγινε τη στιγμή που ο Ινδός ΥΠΕΞ βρισκόταν στην Αθήνα για συμφωνίες “στρατηγικού χαρακτήρα” εναντίον του Ευρασιατικού άξονα Τουρκίας-Ρωσίας-Κίνας-Πακιστάν.

Η Ινδία έχει σοβαρό πρόβλημα καθώς τα ραντάρ της, σύμφωνα με ινδικές πηγές, δεν εντόπισαν την πτήση των drones με αποτέλεσμα να διεισδύσουν εντός του ινδικού ΕΕΧ και να “παραδώσουν” -ευτυχώς ανεπιτυχώς- βόμβες IEDs.

Ο άξονας Τουρκίας-Πακιστάν πίσω από την επίθεση

Ινδικές πηγές αναφέρουν πως πίσω από την επίθεση βρίσκεται το Πακιστάν/Τουρκία που χρηματοδοτούν συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση. Αν επαληθευτεί η εμπλοκή Πακιστάν τότε θα υπάρξει νέος κύκλο βίας και αίματος στην περιοχή.

Ινδικές στρατιωτικές πηγές σημειώνουν πως “είναι η πρώτη φορά που η Ινδία δέχεται επίθεση από drones και από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν θύματα. Μιλάμε για αλλαγή στρατηγικής και κλιμάκωση στην περιοχή”.

Η επίθεση μέσω drones ήταν διπλή και έγινε εναντίον ινδικών αεροπορικών βάσεων 14 χλμ από το Πακιστάν.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στόχος των drones ήταν η βάση των ελικοπτέρων Mi-17 στην αεροπορική βάση Jammu και τα αεροσκάφη που σταθμεύουν στην περιοχή διασποράς.

Η Ινδία δέχτηκε για πρώτη φορά επίθεση με drones 

Δύο drones πλησίασαν και έριξαν IEDs στην Ινδική αεροπορική βάση στο Jammu με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν δύο εκρήξεις, σε διάστημα πέντε λεπτών.

“Αυτή είναι πιθανώς η πρώτη επιτυχής επίθεση με drone σε οποιαδήποτε στρατιωτική μονάδα της Ινδίας. Μια ομάδα περιπολίας της Ινδικής Αεροπορίας είδε τα πυρομαχικά να πέφτουν” ανέφεραν πηγές.

Οι εκρήξεις πραγματοποιήθηκαν εντός πέντε λεπτών τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Ευτυχώς τα drone δεν βρήκαν τον στόχο που ήθελαν.

Το πρώτο drone ανατίναξε την οροφή ενός κτηρίου στις 1:37 π.μ., ενώ η δεύτερη βόμβα βρήκε το έδαφος στις 1:42 π.μ. τοπική ώρα την Κυριακή.

Επιβεβαιώνοντας τα περιστατικά , η Ινδική Αεροπορία έγραψε στο Twitter:

“Αναφέρθηκαν δύο εκρήξεις χαμηλής έντασης νωρίς το πρωί της Κυριακής στην βάση της Αεροπορίας του Τζαμού.

Η πρώτη έκρηξη προκάλεσε μικρές ζημιές στην οροφή ενός κτιρίου, ενώ η δεύτερη  έκρηξη έγινε σε ανοιχτό χώρο. Δεν υπήρξε ζημιά σε στρατιωτικό εξοπλισμό.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη”.

Στρατιωτικές πηγές ασφαλείας ανέφεραν πως “Ένα drone είχε στοχοποιήσει την περιοχή του ελικοδρομίου”.

Δείτε βίντεο

Και δεύτερο περιστατικό με drones

Μία ημέρα μετά την επίθεση στην βάση στο Τζαμού, ο ινδικός Στρατός εντόπισε ακόμη δύο drone πάνω από το στρατόπεδο Ratnuchak- Kaluchak.

Αμέσως στην στρατιωτική περιοχή σήμανε συναγερμός και στην περιοχή έσπευσαν δυνάμεις ταχείας αντίδρασης του ινδικού Στρατού ανοίγοντας πυρ.

Η Δυτική Διοίκηση του Ινδικού Στρατού- στην οποία υπάγεται η βάση του Τζαμού- έθεσε σε ύψιστη πολεμική ετοιμότητα όλες τις στρατιωτικές μονάδες.

Μαχητικά, βομβαρδιστικά και πολεμικά ελικόπτερα βρίσκονται σε θέσεις διασποράς έτοιμα προς απογείωση.

Image

Image

Image

Image

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας