Βάζουν τέλος στα δημόσια νοσοκομεία. Παραδίδουν υπηρεσίες και διοίκηση σε ιδιώτες

1551
νοσοκομεία

Με τρία νομοσχέδια από το νέο χρόνο η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του “Πρώτου Θέματος“, βάζει τέλος στα δημόσια νοσοκομεία και στην ουσία στη δημόσια δωρεάν υγεία.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Υγείας πρόκειται να ξεκινήσουν πιλοτικά σε Νοσοκομεία ΣΔΙΤ που κατά περίπτωση θα παραδώσουν σε “ιδιώτες επενδυτές” την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία ιατρικού εξοπλισμού προκειμένου να υποβάλλονται σε εξετάσεις ή και θεραπεία εσωτερικοί ή εξωτερικοί ασθενείς των νοσοκομείων. Κατά πληροφορίες, δρομολογείται σημαντική ΣΔΙΤ σε νοσοκομείο της Πελοποννήσου για την απόκτηση και δεύτερου γραμμικού επιταχυντή – υπάρχει ένας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου – ώστε να καλυφθούν οι θεραπευτικές ανάγκες των ογκολογικών ασθενών.

Άλλες μορφές ΣΔΙΤ θα αφορούν, εκτός από το φάσμα των κλινικών υπηρεσιών, τη διοίκηση (management) δημόσιων νοσοκομείων, την εγκατάσταση μιας ιδιωτικής πτέρυγας μέσα σε δημόσιο νοσοκομείο καθώς και την ιδιωτική χρηματοδότηση, κατασκευή και ενοικίαση δημόσιων νοσοκομείων. Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Υγείας εκτιμούν ότι αυτές θα δρομολογηθούν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση, στο όνομα του σαθρού επιχειρήματος της έλλειψης κονδυλίων, αντί να προχωρήσει στην αναβάθμιση, εξυγίανση και ανασυγκρότηση των δημοσίων νοσοκομείων και του δημόσιου δωρεάν συστήματος Υγείας, επιλέγει την παράδοσή τους σε ιδιωτικά συμφέροντα και στην πλήρη εμπορευματοποίησή της υγειονομικής και νοσοκομειακής περίθαλψης στη χώρα, πράγμα που θα καταστήσει όνειρο θερινής νυχτός την δωρεάν υγεία και θα αναγκάσει τους ασφαλισμένους να πληρώνουν αδρά για ιατρικές και νοσοκομειακές υπηρεσίες.

Μόνο ένα μεγάλο κίνημα μπορεί να σταματήσει την καταστροφή στην ήδη ερειπωμένη δημόσια υγεία.

 

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας