“Αύρα” έβαλε κατά του Πολυτεχνείου! Εφιαλτικές εικόνες από το παρελθόν

2140
αύρα

Με “αύρα”, θωρακισμένο αστυνομικό όχημα, επιτέθηκε τη νύχτα κατά του Πολυτεχνείου η ΕΛ.ΑΣ., ξυπνώντας εφιαλτικές μνήμες από το παρελθόν.

Η “αύρα” τοποθετήθηκε ακριβώς απέναντι από την ιστορική πύλη της Πατησίων και έριξε τεράστιες ποσότητες νερού προς τον ιερό χώρο της εξέγερσης του 1973, στοχεύοντας δήθεν κάποιους από εκείνους που συγκρούονταν με την αστυνομία στα Εξάρχεια, μετά τον τερματισμό της πορείας.

Η επιστράτευση “αύρας” και μάλιστα κατά του χώρου του Πολυτεχνείου αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς τον αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης Τσίπρα. Είναι γνωστό ότι η πίεση του νερού από “αύρα” είναι ικανή να σκοτώσει, όπως έχει συμβεί κατ’ επανάληψη σε χώρες που η αστυνομία χρησιμοποιεί “αύρες” και ιδιαίτερα στην Παλαιστίνη, όπου οι Ισραηλινοί τις επιστρατεύουν συχνά κατά των Παλαιστινίων.

Υπενθυμίζουμε ότι οι “αύρες”, για τη ρίψη νερού και χημικών κατά των διαδηλωτών, είχαν χρησιμοποιηθεί στα 1975-80, σε μία, μάλιστα, περίπτωση, την 25η Μαΐου 1976, υπήρξε και νεκρή από “αύρα”, η 67χρονη μικροπωλήτρια Βασιλική Τσιβίκα. Η χρήση τους απαγορεύτηκε από την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, το 1981.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας