Αυτοκίνητο τραυματίζει τον σ. Ίωνα Κωνσταντίνου σε δράση κατά των πλειστηριασμών. Σοβαρές οι ενδείξεις για πολιτικά κίνητρα από ακροδεξιό

9742
κωνσταντίνου

Την ώρα που το στέλεχος της ΛΑ.Ε Ίωνας Κωνσταντίνου με άλλους συναγωνιστές του, στο πλαίσιο αγωνιστικής δραστηριότητας της Κίνησης ”Πολίτες κατά των πλειστηριασμών στα Μεσόγεια”, διένειμε σε δρόμο της πλατείας Μαρκοπούλου φυλλάδια κατά των πλειστηριασμών, αυτοκίνητο ΙΧ τον χτύπησε και τον έριξε κάτω γεμάτο αίματα.
Όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες αλλά και ο ίδιος ο Ίωνας, ο οδηγός του αυτοκινήτου «γκάζωσε» επικίνδυνα όταν τον πλησίαζε με προφανή σκοπό να τον χτυπήσει και αν ο Ίωνας γλίτωσε τα πολύ χειρότερα, είναι γιατί σε χρόνο dt πήδηξε προς τα πλάγια.
Παρόλα αυτά ο Ίωνας δεν μπόρεσε να αποφύγει τον τραυματισμό και μετακομίστηκε στο ΚΑΤ με ελαφρά διάσειση, αιμόφυρτο και τσακισμένο γεμάτο γυαλιά το δεξί του χέρι, με ραγισμένο το πλευρό και πόνους στον αυχένα.
Όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες του τραυματισμού κάνουν λόγο για εσκεμμένη από την πλευρά του οδηγού ενέργεια, η οποία έγινε με δόλο σε βάρος του Ίωνα, ενώ πολλοί αποδίδουν πολιτική εκφοβιστική σκοπιμότητα στον τραυματισμό, αφού ήταν φανερό ότι οι συναγωνιστές μοίραζαν πολιτικά φυλλάδια.
Το εντυπωσιακό είναι ότι οι δυνάμεις της Αστυνομίας αντί να συλλάβουν και να στείλουν στο αυτόφωρο τον οδηγό, έσπευσαν άρον – άρον, ως έτοιμοι από καιρό, παρά το ότι το γεγονός μπορεί να είχε σαφείς πολιτικές προεκτάσεις, να τον αφήσουν ελεύθερο, λέγοντας ότι θα διεξάγουν εν καιρώ την προανάκριση.
Ο Ίωνας Κωνσταντίνου διακομίστηκε στο ΚΑΤ, όπου διαπιστώθηκαν η ελαφρά διάσειση, ο τραυματισμός του δεξιού χεριού, το ράγισμα στο πλευρό και οι πόνοι στον αυχένα και αφού νοσηλεύθηκε για πολλές ώρες, του δόθηκε φαρμακευτική αγωγή και του επιτράπηκε να πάει σπίτι του για ανάπαυση.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ίωνας Κωνσταντίνου προτίθεται να καταθέσει αμέσως μήνυση στον οδηγό, ενώ και ο ίδιος απορούσε πώς η Αστυνομία θεώρησε σκόπιμο να αφήσει ελεύθερο αυτόν που τον τραυμάτισε.
Ο Παν. Λαφαζάνης Γραμματέας της ΛΑ.Ε και άλλα στελέχη της παράταξης, πήραν τηλέφωνο τον τραυματισθέντα, έμαθαν από πρώτο χέρι τα συμβάντα και του ευχήθηκαν καλή και γρήγορη ανάρρωση και νέους ενωτικούς και ανιδιοτελείς αγώνες.

Φ.Χ

«Δολοφονική επίθεση στα Μεσόγεια κατά της συλλογικότητάς μας»

Ανακοίνωση των «Πολιτών κατά των Πλειστηριασμών στα Μεσόγεια»

«Σήμερα, 4/6/2017 και ώρα 13:00 στον δρόμο ήπιας κυκλοφορίας (πεζόδρομο) πέριξ της πλατείας Μαρκοπούλου την ώρα που 15 περίπου μέλη της συλλογικότητας “Πολίτες κατά των Πλειστηριασμών στα Μεσόγεια” προέβαιναν σε διανομή ενημερωτικού εντύπου της κίνησής μας, οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου νεαρής ηλικίας με πρόθεση τουλάχιστον πρόκλησης βαριών σωματικών βλαβών αν όχι ανθρωποκτονίας χτύπησε με το αριστερό μπρος τμήμα του ΙΧ του μέλος της συλλογικότητάς μας με αποτέλεσμα ο συναγωνιστής δικηγόρος κος. Ι. Κ. να βρεθεί αιμόφυρτος στο πλακόστρωτο και να υποστεί: ράγισμα 11ου δεξιού πλευρού, κάκωση αριστερού γόνατος και αριστερού ποδιού, κάκωση – θλαστικό τραύμα στην πλάτη, κάκωση αυχένα, ελαφριά διάσειση και πολύ βαθιά τραύματα στο πίσω πλευρό ολόκληρου του δεξιού βραχίονα που προκλήθηκαν την ώρα που προσέκρουσε στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου το οποίο και έσπασε απο την σφοδρότητα της σύγκρουσης του ΙΧ με τον πεζό συναγωνιστή. Ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει αλλά τον σταμάτησαν οι παριστάμενοι αυτόπτες μάρτυρες. Το μεν θύμα της άνανδρης επίθεσης διακομίστηκε στο ΚΑΤ, όπου διαπιστώθηκαν τα ανωτέρω τραύματα, ο δε δράστης αφέθηκε ελεύθερος, παρά το γεγονός ότι οι αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν όλα τα παραπάνω και παρά το γεγονός ότι ζητήθηκε από την Αστυνομία που κατέφθασε να συλληφθεί ο οδηγός με την κατηγορία της βαριάς αποσκοπούμενης σωματικής βλάβης.»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑ.Ε

Καταγγέλλουμε τον τραυματισμό από αυτοκίνητο στελέχους της ΛΑ.Ε την ώρα εξόρμησης κατά των πλειστηριασμών στο Μαρκόπουλο

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την συμπαράστασή της στο στέλεχός της Ίωνα Κωνσταντίνου, τον οποίο τραυμάτισε διερχόμενο αυτοκίνητο σε πεζόδρομο του Μαρκόπουλου κατά τη διάρκεια εξόρμησης κατά των πλειστηριασμών και του εύχεται γρήγορη ανάρρωση.

Η ΛΑ.Ε καταγγέλλει την στάση των αστυνομικών οργάνων τα οποία όχι μόνο δεν συνέλαβαν τον «απρόσεκτο» οδηγό αλλά όλως περιέργως τον άφησαν μετ’ επαίνων ελεύθερο.

Η καταγγελία μας παίρνει και άλλες διαστάσεις διότι, όπως σημειώνουν αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός επιδίωκε να τρομοκρατήσει τους αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι επέπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω στον Ίωνα Κωνσταντίνου, ο οποίος γλίτωσε τα χειρότερα γιατί πρόλαβε να πηδήξει στα πλάγια.

Απαιτούμε την άμεση και πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών τραυματισμού του Ίωνα Κωνσταντίνου και των κινήτρων του δράστη.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, υπογραμμίζουμε ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει, όπως δεν θα περάσουν και οι πλειστηριασμοί της λαϊκής περιουσίας όσους ηλεκτρονικούς τρόπους και αν σκαρφιστεί το μνημονιακό καθεστώς.

Κάτω τα χέρια από τα σπίτια των πολιτών και τις λαϊκές περιουσίες.

Να ενωθούμε και να πυκνώσουμε τις δίκαιες γραμμές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας