Αυστραλία(AUCUS)-Ψυχροπολεμική κράτηση και απέλαση του Σέρβου πρωταθλητή Τζόκοβιτς στο αεροδρόμιο Μελβούρνης

744
Αυστραλία (AUCUS)-Ψυχροπολεμική κράτηση

Η ταπεινωτική, αυθαίρετη και εκδικητική κράτηση του Νόβακ Τζόκοβιτς σε κατάσταση απομόνωσης στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης γίνεται για πολιτικούς λόγους εκδικητικής μανίας που έχει στόχο τους ανεμβολίαστους, τη Σερβία και τον φιλορωσικό προσανατολισμό της. Αποκαλύπτεται, έτσι ότι ο Covid-19 έχει εργαλειοποιηθεί για να επιβληθεί μια διεθνής ψυχροπολεμική χούντα, που καμμιά δεν έχει σχέση με την καταπολέμηση της πανδημίας αλλά με αποκλειστικά ιμπεριαλιστικούς στόχους.

Διπλωματικό θρίλερ με τον Τζόκοβιτς και νέες δηλώσεις του πατέρα του: «Μάχη για την ελευθερία του κόσμου»

Μετά από εννιά ώρες αναμονής στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης ο Νόβακ Τζόκοβιτς αναγκάζεται να αποχωρήσει από τη Αυστραλία. 

Σύμφωνα με το Theage.com οι αρχές της Αυστραλίας ενημέρωσαν τον Νόβακ Τζόκοβιτς ότι ακύρωσαν τη βίζα του, καθώς δεν πείστηκαν από τα έγγραφα που παρουσίασε και πρέπει να αποχωρήσει άμεσα από τη χώρα.

Επίσημη ανακοίνωση δεν έχει προκύψει από καμία πλευρά (αυστραλιανή κυβέρνηση, Australian Open), αλλά ούτε κι από την πλευρά του αθλητή, αν και το νομικό του επιτελείο φέρεται να προσπαθεί έστω και την ύστατη ώρα να ανατρέψει την συγκεκριμένη απόφαση. 


Σε νέα δήλωση προχώρησε ο Σέρτζαν Τζόκοβιτς, πατέρας του Νόβακ. Ο πατέρας του Σέρβου τενίστα μίλησε στο Spuntik για αιχμαλωσία του γιού του και για μία μάχη για την ελευθερία του κόσμου.

Ο Σέρτζαν Τζόκοβιτς είπε: «Δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει, τον κρατούν αιχμάλωτο εδώ και πολλές ώρες. Δεν είναι μια μάχη για τον Νόβακ αυτή, είναι μία μάχη για την ελευθερία του κόσμου! Είναι μία μάχη για όλο τον κόσμο. Αν δεν τον απελευθερώσουν μέσα στην επόμενη μισή ώρα, ετοιμαστείτε να κατέβουμε στους δρόμους. Είναι μία μάχη για όλους μας». 

Την παρέμβαση της σερβικής κυβέρνησης προκάλεσε το θέμα του Νόβακ Τζόκοβιτς στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ της Σερβίας, ο υπουργός εξωτερικών κάλεσε τον Ντάνιελ Έμερι , πρεσβευτή της Αυστραλίας στη χώρα προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις. Θυμίζουμε ότι ο Τζόκοβιτς κρατείται στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης σε απομόνωση και χωρίς κινητό τηλέφωνο.

«Η κυβέρνηση της χώρας απαιτεί να αφεθεί αμέσως ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, κάτι που ζήτησε και ο πρέσβης της Σερβίας που επικοινώνησε μαζί του με τον παίκτη να έχει λάβει όλα τα μέτρα» ανέφερε ο υπουργός σύμφωνα με ΜΜΕ της Σερβίας.

«Οι συνοριακές αρχές μπορούν να προχωρήσουν στην έκδοση visa, ωστόσο μετέφεραν την υπόθεση στις αρχές της Βικτόρια. Το πολιτικό παιχνίδι της Αυστραλίας παίζεται στην πλάτη του Τζόκοβιτς» αναφέρει η σερβική εφημερίδα, η οποία γράφει ότι «ο Νόβακ κρατείται ως εγκληματίας, με αστυνομική επιτήρηση την ώρα που η σερβική κυβέρνηση διαμαρτύρεται με επιστολή της στην αντίστοιχη της Αυστραλίας και ζητάει την άμεση απελευθέρωσή του».

Σημειώνεται ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς έγινε δεκτός στο Australian Open και ταξίδεψε για τη Μελβούρνη με ιατρική εξαίρεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας