Αυστραλία: Μαζικές διαδηλώσεις πολιτών από FYROM – "Δεν πουλάμε το όνομά μας" και ανθελληνικά συνθήματα

1733
αυστραλία

Δεκάδες χιλιάδες με καταγωγή την FYROM και αυτονομαζόμενοι ως ‘Μακεδόνες” βγήκαν χθές στους δρόμους του Περθ, της Μελβούρνης, του Μπρισμπέιν και του Σίδνεϊ για να διαδηλώσουν υπέρ της διατήρησης του όρου «Μακεδονία» στο όνομά τους και να προωθήσουν τα εθνικά τους συμφέροντα, όπως ανέφεραν στις ανακοινώσεις τους οι διοργανωτές.
Με πανό που έγραφαν «Το όνομα της Μακεδονίας δεν πουλιέται», «Τέλος στην γενοκτονία των Μακεδόνων» και «Οι Μακεδόνες στην Αλβανία στερούνται τα βασικά τους ανθρώπινα δικαιώματα», περίπου 30.000 Σκοπιανοί στο Σίδνεϊ τραγούδησαν τον εθνικό τους ύμνο στους δρόμους και φώναζαν ρυθμικά συνθήματα με τη συνοδεία τυμπάνων.
Σύμφωνα με την αυστραλιανή έκδοση της Daily Mail, πολλά άτομα στη διαδήλωση του Σίδνεϊ είχαν ταξιδέψει από μακρινά μέρη της Αυστραλίας, όπως το Νιουκαστλ και η Καμπέρα, για να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.
«Η σημερινή διαμαρτυρία αποδεικνύει την αντοχή και τη δύναμή μας ως βασανισμένος λαός. Δεν είμαστε οι επιτιθέμενοι σε αυτή την κατάσταση. Είμαστε απλά ένας ταπεινός, αρχαίος και ειρηνικός λαός που απαιτεί το δικαίωμα να αντιμετωπίζεται με αξιοπρέπεια, σεβασμό και ισότητα στην παγκόσμια κοινότητα. Και – το σημαντικότερο να μας αντιμετωπίζουν ως Μακεδόνες», δήλωσε στην Daily Mail ο Τζος Σέρμαν, εκπρόσωπος της οργάνωσης We Are Macedonia.
Μπορεί η συγκέντρωση στο Σίδνεϊ να ήταν ειρηνική, όμως στη Μελβούρνη φαίνεται πως τα πράγματα αγρίεψαν κάπως, με κάποιους από τους Σκοπιανούς να πετούν φωτοβολίδες.
Ωστόσο αποφεύχθηκαν τα επεισόδια, κυρίως λόγω της απόφασης των ομογενών να μη πραγματοποιήσουν αντιδιαδήλωση, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά.
Σύμφωνα με τον Νέο Κόσμο, τα τελευταία 24ωρα κυκλοφόρησαν έντονες φήμες, κυρίως μέσω του Facebook, ότι ομάδα Ελλήνων νέων της Μελβούρνης σχεδιάζει «αντιδιαδήλωση» έξω από πολιτειακό κοινοβούλιο της Βικτώριας, την ίδια ακριβώς ώρα που θα πραγματοποιούν το δικό τους συλλαλητήριο οι καταγόμενοι από την FYROM.
H σχετική είδηση στάθηκε αφορμή «να πάρει φωτιά το Facebook» ωστόσο φαίνεται πως επικράτησαν οι ψύχραιμες φωνές και η αντιδιαδήλωση δεν πραγματοποιήθηκε.
Στο μεταξύ, πληθαίνουν οι ειδήσεις από τα Αυστραλιανά πρακτορεία που αναφέρουν ότι ακραίες ομάδες αυστραλών πολιτών, καταγόμενες από την FYROM, κατακλύζουν την Μελβούρνη και άλλες πόλεις της Αυστραλίας με υβριστικά και προσβλητικά για την Ελλάδα συνθήματα, αναρτήσεις πανό και γκράφιτι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας