Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Άλλοθι η αντιστάθμιση. Ξεπουλιούνται ΔΕΔΔΗΕ-ΑΔΜΗΕ

1942
δεη

Αυξήσεις αγνώστου ύψους(!) στα τιμολόγια του ηλεκτρισμού ανακοίνωσε ο Υπουργός Ενέργειας Κώστας Χατζηδάκης.

Για να χρυσώσει το χάπι των αυξήσεων, οι οποίες κατά πάσαν πιθανότητα θα είναι και ιδιαίτερα υψηλές, ο κ. Χατζηδάκης ισχυρίστηκε παραπλανητικά ότι αυτές οι αυξήσεις θα αντισταθμιστούν από την εξαγγελθείσα μείωση του ΦΠΑ(!) και από την μείωση της εισφοράς των καταναλωτών για τον ΕΤΜΕΑΡ, τον λογαριασμό επιδότησης των ΑΠΕ, ο οποίος, υποτίθεται, έχει πλεόνασμα.

Ο ισχυρισμός του κ. Χατζηδάκη πως οι αυξήσεις στα τιμολόγια δεν θα επιβαρύνουν τους καταναλωτές, μπορεί να αποδειχθεί μια μεγάλη απάτη.

Πρώτον, διότι δεν γνωρίζουμε και ο κ. Χατζηδάκης πονηρά δεν ανακοίνωσε ούτε στο περίπου, το ποσοστό της αύξησης των τιμολογίων. Και δεύτερον, διότι η μείωση του ΦΠΑ δεν μπορεί να θεωρείται μέρος της αντιστάθμισης, αφού στερεί από τους καταναλωτές της ΔΕΗ, μια έτσι κι’αλλιώς μείωση των τιμών που θα επεκταθεί σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες πλην ΔΕΗ. Επιπλέον, η μείωση της εισφοράς για το ΕΤΜΕΑΡ, όποια κι αν είναι, θα είναι παροδική μλεχρι να εξαντληθεί το πλεόνασμά του, ενώ οι αυξήσεις των τιμολογίων μόνιμες.

Την ίδια ώρα ο κ. Χατζηδάκης, συνεχίζοντα τον δρόμο που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ, εξήγγειλε στην ουσία την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και την εκκίνηση της πλήρους ιδιωτικοποίησης του ΔΕΔΔΗΕ (δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας) με την ταυτόχρονη μεταφορά στον τελευταίο των παγίων της Διανομής της ΔΕΗ

Έτσι, η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια των επιλογών ξεπουλήματος του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει την χαριστική βολή σε κάθε σχεδόν ίχνος δημόσιας παρουσίας στο χώρο της Ενέργειας, αφού στο σχεδιασμό της, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χατζηδάκης, βρίσκεται στη συνέχεια η πλήρης εκποίηση της ΔΕΗ, με την είσοδο στρατηγικού επενδυτή και το ξεπούλημα της ΔΕΠΑ.

Είναι περιττό να πούμε ότι, μαζί με τους καταναλωτές, τη νύφη των κυβερνητικών σχεδιασμών θα πληρώσουν και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, στον ΑΔΜΗΕ, στον ΔΕΔΔΗΕ και στην ΔΕΠΑ με δυσμενή προγράμματα εθελουσίας εξόδου και πιθανότατα με μειώσεις μισθών ή και απροσχημάτιστες απολύσεις.

Δυστυχώς, οι πολίτες και οι εργαζόμενοι στην ενέργεια που επέλεξαν στις κάλπες τη ΝΔ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ και τις παραφυάδες τους, επέλεξαν την θηλιά στο λαιμό τους και την εκχώρηση του στρατηγικού τομέα της ενέργειας και των κερδοφόρων μονοπωλιακών δικτύων της σε πολυεθνικές εταιρείες, υποθηκεύοντας την χώρα.

Η ΔΕΗ και ο ενεργειακός τομέας θα είχαν μια πολύ διαφορετική πορεία αναβάθμισης και αναπτυξιακού ρόλου αν μπορούσε να συνεχιστεί η πολιτική που εφάρμοσε ο Παν. Λαφαζάνης ως υπουργός Ενέργειας τους πρώτους μήνες του 2015 για την ανασυγκρότηση τους υπό δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο.

Σήμερα οι καταστροφικές μνημονιακές ενεργειακές επιλογές για τις οποίες όσοι έχουν βάλει την υπογραφή τους θα έπρεπε να είχαν πάει Ειδικό Δικαστήριο, έχουν σπρώξει εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και συμπολίτες μας στην ενεργειακή φτώχεια και απόγνωση, ενώ πάρα πολλά νοικοκυριά δεν έχουν καν ρεύμα η τροφοδοτούνται με παράνομες συνδέσεις. Είναι κρίμα ότι όλος αυτός ο κόσμος, αντί να εξεγερθεί, επιχειρεί σε σημαντικό βαθμό να επιβιώσει, γλείφοντας τους δημίους του!

Έχουμε κουραστεί να επαναλαμβάνουμε την προτροπή: Ενωθείτε και κινητοποιηθείτε, αντί να τους ψηφίζετε

Είμαστε φωνή βοώντος…;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας