Αυξήσεις εμπαιγμό με ορίζοντα τριετίας στον κατώτατο μισθό εξήγγειλε η κυβέρνηση

1209
αυξήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας εξήγγειλε σήμερα ότι θα υπάρξει αύξηση ύψους 50€ στον κατώτατο μισθό μέσα στην επόμενη τριετία. Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι την αύξηση αυτή θα εισηγηθεί ο υπουργός Εργασίας και η οποία θα ξεκινήσει από το τέλος Μαΐου – αρχές Ιουνίου και πρόσθεσε πως “η αύξηση αυτή θα είναι τέτοια ώστε σε μια τριετία ο κατώτατος μισθός να φτάσει περίπου στα 703€ από 650€ που είναι σήμερα“.

Είναι προφανές ότι η αύξηση αυτή είναι ψίχουλα και ότι περίπου θα καλυφθεί από τον πληθωρισμό ενώ, όχι τυχαία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν ανέφερε τίποτα για την κλιμάκωσή της στην τριετία. Είναι φανερό ότι ουσιαστικά η αύξηση αυτή θα πραγματοποιηθεί για τους όποιους ψηφοθηρικούς λόγους στην προεκλογική περίοδο, όποτε φυσικά γίνουν οι εκλογές.

Περιττό να πούμε ότι η αύξηση που εξαγγέλθηκε δεν έχει καμία σχέση με τις ανέξοδες προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης.

Σχόλιο του ΚΚΕ για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης

«Οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, για αύξηση στον κατώτατο μισθό μόλις 50 ευρώ και μάλιστα σε βάθος τριετίας, αποτελούν πρόκληση, αφού στην ουσία παραπέμπουν σε πάγωμα μισθών, με δεδομένες και τις αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης.

Επιβεβαιώνουν και στον πιο δύσπιστο ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να είναι τα θύματα και στη φάση της ανάπτυξης, το προϊόν της οποίας θα το καρπωθούν οι λίγοι.

Θυμίζουμε επίσης ότι πριν λίγες ημέρες το υπ. Εργασίας αποφάσισε το πάγωμα του κατώτατου μισθού για το 2020, με βάση το νόμο Βρούτση – Αχτσιόγλου και σε συμφωνία με τις εργοδοτικές οργανώσεις και τη διορισμένη, από τα δικαστήρια, ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Οι εργαζόμενοι, που ήρθαν αντιμέτωποι με σωρεία ψεμάτων, όσον αφορά τον κατώτατο μισθό, πρώτα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα από την κυβέρνηση της ΝΔ, με τους αγώνες τους χρειάζεται να απαιτήσουν άμεσα επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ».

Αναμένονται αντιδράσεις στις εξαγγελίες της κυβέρνησης και από όλες τις αριστερές, προοδευτικές,δημοκρατικές αντισυστημικές δυνάμεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας