Αυγή Θεοδόση – Υποψήφια Δήμαρχος Αθήνας

4868
δήμαρχος

Ανακοινώθηκε σήμερα η υποψηφιότητα για Δήμαρχος της Αθήνας της Αυγή Θεοδόση στα πλαίσια μιας ευρείας ενωτικής πρωτοβουλίας η οποία έχει αναπτυχθεί στην Αθήνα

Με στόχο τη συγκρότηση ενωτικού, αγωνιστικού ψηφοδελτίου σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση με ριζοσπαστικά, αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, για την αναβάθμιση της πόλης και  της ποιότητας της ζωής των πολιτών, την προάσπιση των δημόσιων χώρων, την προστασία του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος και την συμμετοχή των πολιτών στην διεύθυνση της πόλης και την επίλυση των προβλημάτων της.

Ο λόγος γίνεται για ένα ψηφοδέλτιο που θα στηριχτεί στην κοινωνική συμμετοχή και στους κοινωνικούς αγώνες, που θα είναι η φωνή των πολιτών στο δήμο και κυρίως η φωνή των πλατιών λαϊκών στρωμάτων και των καθημερινών «αόρατων» ανθρώπων της πόλης μας.

Παραθέτουμε συνοπτικό βιογραφικό της Υποψήφιας Δημάρχου Αυγής Θεοδόση

Η Αυγή Θεοδόση Γεννήθηκε στην Ήπειρο, στη Γλύκη Θεσπρωτίας

Απόφοιτος της σχολής Εργοδηγών  Δομικών Έργων

Διευθυντικό στέλεχος της Εμπορικής Τράπεζας

Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών

Πολιτική και Κοινωνική Δράση

 

Δραστηριοποιείτε στο μαζικό κίνημα – παιδεία, γυναικείο κίνημα και στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Εργάσθηκε για την διάσωση των ελεύθερων χώρων – ΦΙΞ, Πατησίων, Βίλλα Δρακοπούλου, Θερμίδα, Εριουργία, κ.α. και για την προστασία της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

Πρωτοστατεί για την διάσωση και αξιοποίηση του εργοστασίου της COLUMBIA και αγωνίζεται με τα υπόλοιπα μέλη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ. Στόχος της προσπάθειας, να γίνει Δημόσιο Μουσείο της Ελληνικής Μουσικής και Δισκογραφίας και χώρος πολιτιστικής δημιουργίας.

Εκλέχτηκε για δυο θητείες Δημοτικός Σύμβουλος στο 5ο Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων. Μαχητικά υπερασπίστηκε τη θεσμική και οικονομική αναβάθμιση των Διαμερισματικών Συμβουλίων.

Υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ

Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Υποψήφια Βουλευτής στην Α’ Αθηνών

Υπήρξε μέλος στο Εθνικό Συμβούλιο Δημόσιας Διοίκησης και στην Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Γυναικών Ηπείρου

Μέλος της πολιτικής Επιτροπής της ΛΑ.Ε

 

Δήλωση της Αυγής Θεοδόση

“Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΣΤΕΝΕΥΕΙ .ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ”    

Μαξ Φρις

Για να το πετύχουμε είναι επιτακτική ανάγκη να συμπορευτούμε όλοι μαζί στην εκλογική μάχη για την ανάδειξη, μιας δυναμικής και ανατρεπτικής Διοίκησης στο Δήμο Αθηναίων.Θα δώσουμε την μάχη όλοι εκείνοι που συναντηθήκαμε σε κοινούς αγώνες ενάντια στα μνημόνια, την λιτότητα και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, όλοι εκείνοι που αγωνιζόμαστε χρόνια τώρα για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, την προστασία των ελεύθερων χώρων. Θα πορευτούμε  μαζί τους απέναντι σε ένα απάνθρωπο κράτος που δεν διστάζει, να κόβει ηλεκτρικό ρεύμα και  νερό και με το πάτημα ενός κουμπιού να χάνεται η κατοικία τους.

Η πόλη μας μπορεί να αλλάξει και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με συλλογική προσπάθεια.

Ναι, θα την αλλάξουμε την Αθήνα.

Θα γίνει μία πόλη φιλική, καθαρή και ανθρώπινη.

Θα εμπνέει ασφάλεια στους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχει κανείς συμπολίτης μας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα,νερό.

Δεν θα υπάρχει κανείς συνάθρωπός  μας να διανυκτερεύει στο πεζοδρόμιο ή στα παγκάκια και να αναζητά τροφή από τους κάδους απορριμάτων.

Κανείς πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας από τον Δήμο Αθηναίων.

Μέτρα για την εμπορική και επαγγελματική ανάπτυξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο κέντρο και τις συνοικίες.

Προτεραιότητά μας η ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αθήνας, η διατήρηση και η αξιοποίηση των διατηρητέων κτιρίων,η κοινωνική κατοικία, ανάπτυξη του πρασίνου, η καθαριότητα, οι παιδικοί σταθμοί, οι παιδικές χαρές, τα κοινωνικά ιατρεία,οι λέσχες φιλίας.

Δημιουργία δομών πολιτισμού για νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς.

Στην προσπάθεια αυτή σημαντικό  και αναντικατάστατο ρόλο θα έχουν οι εργαζόμενοι του Δήμου.

 ΚΑΛΟΥΜΕ

Όλους τους πολίτες της Αθήνας να συμμετέχουν ή να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο μας για να ακυρώσουμε το μνημονιακό μεσοπρόθεσμο 2019-2023. Για ένα Δήμο με αποκεντρωμένες λειτουργίες. Εκχώρηση αρμοδιοτήτων και πόρων στις δημοτικές κοινότητες και άσκηση της εξουσίας πιο κοντά στον πολίτη. Η δημοτική κοινότητα να συνδιαμορφώνει με τους πολίτες και τους φορείς τις θέσεις της.

Παράλληλα να διεκδικήσουμε τους πόρους που προβλέπει το σύνταγμα για την Αυτοδιοίκηση.

Να ανατρέψουμε τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ με τον οποίο υλοποιούνται οι μνημονιακές πολιτικές στην αυτοδιοίκηση για περισσότερους φόρους και εκχώρηση στους ιδιώτες υπηρεσιών των Δήμων.

Αυγή Θεοδόση

Υποψήφια Δήμαρχος Αθηναίων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας