Ασφυξία στον «Ευαγγελισμό» που μένει χωρίς κενά κρεβάτια, με εξαντλημένο προσωπικό

744
με εξαντλημένο προσωπικό

Συνεχίζεται η ασφυξία στα Δημόσια Νοσοκομεία, ιδίως αυτά της Αττικής, τα οποία στενάζουν από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση.

Ο «Ευαγγελισμός», που θεωρείται η «ναυαρχίδα του συστήματος Υγείας, στη χθεσινή εφημερία παρουσίασε πληρότητα 100% στις κλίνες COVID, καθώς καλύφθηκαν και τα 200 κρεβάτια που προορίζονται για ασθενείς με κορονοϊό.

Συνολικά έγιναν 170 εισαγωγές στη γενική εφημερία, εκ των οποίων οι 75 ήταν COVID. Λόγω της έλλειψης κενών κρεβατιών, οι 20 από τους 75 ασθενείς με κορονοϊό διακομίστηκαν στο «Σισμανόγλειο».

Πληρότητα κοντά στο 100% παρουσίαζαν -σύμφωνα με πληροφορίες- και οι ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού», καθώς απέμειναν κενά λιγότερα από τρία κρεβάτια της εντατικής. Το Νοσοκομείο διαθέτει 58 ΜΕΘ για τους ασθενείς με κορονοϊό και μόλις 8 για τους υπόλοιπους ασθενείς, καθώς έχει μετατραπεί (όπως και τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της Αττικής) σε «μίας νόσου».

Την ίδια ώρα, το προσωπικό του Νοσοκομείου έχει εξαντληθεί, όμως, η κυβέρνηση αντί για προσλήψεις μεταφέρει γιατρούς από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας προς τις ιδιωτικές κλινικές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «Σισμανόγλειο», τρεις μόλις ημέρες μετά την μετατροπή του σε Νοσοκομείο COVID, έχει γεμάτα 200 κρεβάτια, από τα 300 που μπορεί να διαθέσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας