Ασφαλίτες παρακολουθούσαν συνδικαλιστική εκδήλωση. Έχει ξεφύγει η κυβέρνηση Τσίπρα!

1689
ασφαλίτες

Νέο κρούσμα παρουσίας ασφαλιτών σε διαδικασία συνδικαλιστικής οργάνωσης καταγγέλλεται, αυτή τη φορά από το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας, που δείχνει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έχει ξεφύγει και μας γυρνάει σε πολύ σκοτεινές εποχής αστυνομοκρατίας.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί με πολιτικά, ενταγμένοι στην Ασφάλεια, εντοπίστηκαν σε συγκέντρωση που οργάνωσε το σωματείο για την ενημέρωση του έκτακτου προσωπικού της ΔΕΗ σε ζητήματα σχετικά με την εφαρμογή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την περασμένη βδομάδα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας.

Το Σωματείο καλεί όλα τα συνδικάτα του Εργατικού Κέντρου να πάρουν θέση και να καταδικάσουν την παρουσία της Ασφάλειας στις διαδικασίες οποιουδήποτε Σωματείου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΣΕΕΕΝ, δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει την παρουσία της Αστυνομίας στις δράσεις του, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την εμφάνιση περιπολικού της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια κινητοποίησης του Σωματείου έξω από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, στις 9 Απριλίου.

«Η συνεχιζόμενη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων γεννά ερωτηματικά και προβληματισμό», τονίζει το Σωματείο: «Γιατί οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες; Η παρουσία τους ήταν με δικιά τους πρωτοβουλία ή κατά παραγγελία κάποιων που δεν ανέχονται τη δράση του ΣΕΕΕΝ;».

Το Σωματείο επισημαίνει επίσης ότι «η παρουσία της Αστυνομίας στις κινητοποιήσεις και δράσεις του έρχεται μετά τα γεγονότα του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ» και τις εκεί μεθοδεύσεις της συνδικαλιστικής μαφίας στην ηγεσία της ΓΣΕΕ.

«Η παρουσία και η παρακολούθηση από την Ασφάλεια στο ΣΕΕΕΝ», αναφέρει, «εντείνεται καθώς είναι το σωματείο που καταγγέλλει το “σκλαβοπάζαρο” των εργολαβιών, την απλήρωτη δουλειά, που ξεσκεπάζει τα αίτια των εργατικών ατυχημάτων, που ενημερώνει και οργανώνει τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ ΑΕ ενάντια στις συνέπειες της “απελευθέρωσης” – ιδιωτικοποίησης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας