Αρχίζουν τρίτες δόσεις εμβολίου στην Ελλάδα: Ποιους αφορά; Πόσες θα ακολουθήσουν;

625
τρίτες δόσεις εμβολίου στην Ελλάδα
Ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Τρίτη (14/09) ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου στους ανοσοκατασταλμένους πολίτες.
Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την αναμνηστική δόση του εμβολίου (τρίτη δόση) κατά του κορονοϊού για τους ανοσοκατασταλμένους πολίτες, όπως ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η τρίτη δόση αφορά περίπου 285.000 πολίτες.
Μάλιστα, οι συγκεκριμένοι πολίτες, θα λάβουν υπενθυμιστικό sms την Δευτέρα (13/09) προκειμένου να κλείσουν το ραντεβού τους για την αναμνηστική δόση.
«Ακολούθως, ανάλογα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, θα προχωρήσουμε στο άνοιγμα της αναμνηστικής δόσης και σε άλλες κατηγορίες», κατέληξε ο γ.γ.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Θεμιστοκλέους, στο τέλος της ημέρας σήμερα Δευτέρα (06/09) αναμένεται να ξεπεράσουμε τους 29.000 εμβολιασμούς.
«Έχουμε ξεπεράσει τα 11.525.000 εμβολιασμούς ενώ πάνω από 6.145.000 πολίτες έχουν λάβει τουλάχιστον την μία δόση, ποσοστό 58,5% του γενικού πληθυσμού και 67,6% του ενήλικου. Πάνω από 5.780.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, δηλαδή ποσοστό 55% του γενικού πληθυσμού και 64,2% επί του ενήλικου πληθυσμού».
Επιπλέον, τις τελευταίες δέκα ημέρες, 150.000 άτομα έχουν κλείσει ραντεβού πρώτης δόσης.

Ποσοστά ανά ηλικιακή ομάδα

Αναφορικά με τα ποσοστά ανά ηλικιακή ομάδα, ο κ. Θεμιστοκλέους έκανε γνωστό πως:

στις ηλικίες 18 έως 24: το 45,4% έχει ήδη εμβολιαστεί (47% αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού)

στις ηλικίες 15 έως 17: το 20% έχει ήδη εμβολιαστεί (23,1%% αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού).

Έχουν εμβολιαστεί μέχρι τώρα 74.000 έφηβοι.
Στην ηλικιακή ομάδα 12 έως 14 ετών, το 9,6% έχει ήδη εμβολιαστεί (11,5% αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού). Έχουν ήδη εμβολιαστεί 36.500 παιδιά.
Στο πρόγραμμα «κατ’οίκον εμβολιασμού» έχουν κάνει αίτηση 8.424 άτομα ένω έχει γίνει ήδη εμβολιασμός σε 6.500 πολίτες.
Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι εμβολιασμοί σε Ρομά, άστεγους και μετανάστες ενώ σήμερα έγιναν εμβολιασμοί σε εκκλησίες με μεγάλη συμμετοχή.

«Περιορισμένος αριθμός με πιστοποιητικό χωρίς να έχουν εμβολιαστεί»

Σχετικά με την υπόθεση στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, στην Καρδίτσα, σε εξέλιξη βρίσκεται ΕΔΕ ενώ έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα.
«Φαίνεται ότι είναι πολύ περιορισμένος αριθμός ατόμων που έχουν λάβει πιστοποιητικό εμβολιασμού χωρίς να έχουν εμβολιαστεί από εσκεμμένες ενέργειες συγκεκριμένου ατόμου και εξετάζεται η συμμετοχή άλλων ατόμων σε αυτήν την διαδικασία. Δεν υπάρχουν ενδείξεις για εκτεταμένη διενέργεια εικονικών εμβολιασμών», ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους.
Υπενθυμίζεται ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, διέταξε έρευνα προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι, όχι μόνο στο στάδιο της έκδοσης των πιστοποιητικών αλλά και σε εκείνους που τα χρησιμοποίησαν, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.
Ο μεγάλος αριθμός των πιστοποιητικών που έχουν εκδοθεί και το γεωγραφικό εύρος στο οποίο φέρεται να κινούνται οι πολίτες που τα χρησιμοποίησαν, εκτιμώνται από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών κ. Δασκαλόπουλο, ως ενδεικτικά μίας εξαιρετικά σοβαρής υπόθεσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας