Αρχές ’21 το Ταμείο Ανάπτυξης…!!!Η Μέρκελ “πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες”

1174
ταμείο

Σε φαρσοκωμωδία πάει να εξελιχθεί η τηλε-Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε που ασχολείται με τη διαμόρφωση σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η Γερμανία και η παρέα της δεν θέλει ούτε καν να ακούσει για ευρωομολογα ή κορονοομόλογα για την περίσταση και καμίας μορφής αμοιβαιοποίησης του χρέους, ενώ ο γερμανικός συντηρητικός τύπος έχει λυσσάξει να διατυμπανίζει σε όλους τους τόνους ότι η “βοήθεια” στον Νότο θα είναι μόνο δάνεια και δάνεια δεν υπάρχουν χωρίς όρους.

Η Γερμανία προκαλεί τους “υποτελείς” της στον Νότο, λέγοντας τους στην πραγματικότητα ότι αν θέλετε την ενιαία αγορά και το ευρώ, τότε να το πάρετε απόφαση ότι και τα δύο υπάρχουν για να πλουτίζουν την Γερμανία σε βάρος σας και όχι βέβαια για να σας επιστρέφει η Γερμανία κάποια από τα κέρδη της.

Την ίδια ώρα η Γερμανία υπογραμμίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν βιάζεται για να ληφθούν αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής όσον αφορά το Ταμείο Ανάπτυξης διότι αυτές δεν επείγουν (!), ενώ αξιωματούχος της Κομισιόν έφτασε να τοποθετεί την εκκίνηση του Ταμείου Ανάπτυξης στις αρχές του 21! Ζήσε μαύρε μου…

Στο μεταξύ η Μέρκελ για να χρυσώσει το χάπι προς τις πιο αδύναμες και περισσότερο πληγείσες χώρες δηλώνει έτοιμη να αυξήσει το μερίδιο της Γερμανίας στον προϋπολογισμό της ΕΕ 2021-2027 ο οποίος θα χρησιμεύσει ως βάση για το στήσιμο του Ταμείου Ανάπτυξης και την έκδοση από το τελευταίο ομολόγων.

Το ευτύχημα για την Γερμανία είναι ότι το μέτωπο των “9” για τη διεκδίκηση ευρωομολόγων έχει θρυμματιστεί και στην ουσία είναι ανύπαρκτο.

Η πονηρά Γαλλία, ως συνήθως, το παίζει σε δύο ταμπλό, ενώ η Ισπανία έχει κάνει μια περίεργη “συμβιβαστική” πρόταση, που και αυτή δεν γίνεται δεκτή.

Αυτή που μένει κάπως κρατάει τα προσχήματα είναι η Ιταλία αλλά και αυτή μένει φραστικά και μόνο στο κορονοομόλογο, περισσότερο για διαπραγματευτικούς λόγους.

Για την Ελλάδα ούτε λόγος είναι άφωνη, ανύπαρκτη, μια χώρα πιόνι και άθυρμα στα χέρια της Γερμανίας, η οποία, πλέον, ούτε καν τα προσχήματα δεν τηρεί για λόγους εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης.

Είναι τραγικό ότι η Γερμανία τραβάει από το λουρί τις μετριότητες που ηγούνται στον Νότο οι οποίες είναι τόσο προσδεδεμένες στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο, που θεωρούν αδιανόητο τον διαχωρισμό τους από αυτά τα δύο ολοκληρωτικά κέντρα που τυραννούν την Ευρώπη.

Η ελπίδα επαφίεται πλέον στους λαούς που έχουν αρχίσει να κάνουν εντυπωσιακή στροφή προς την ανεξαρτησία και την ελευθερία τους.

 

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας