Αριστερή Παρέμβαση Εργαζομένων ΟΑΕΔ: Καμία πατρίδα για τους μελλοθάνατους

651
Αριστερή Παρέμβαση Εργαζομένων ΟΑΕΔ

Η περίφημη ταινία των αδελφών Κοέν «Καμιά πατρίδα για τους μελλοθάνατους», θα μπορούσε κάλλιστα να γυριστεί στη χώρα μας με φόντο, σκηνικό και σενάριο τα όσα ζούμε τα τελευταία δύο περίπου χρόνια.

Το κυνηγητό του χρήματος με αφορμή και πρόσχημα το υπαρκτό πρόβλημα του κορονοϊού, η εξάπλωση της βίας και του καταναγκασμού, οι γυναικοκτονίες , η έλλειψη εμπιστοσύνης και το βάθεμα της αποξένωσης μεταξύ των ανθρώπων, η καταπάτηση κάθε έννοιας αξιοπρέπειας και δικαιοσύνης, ο εξευτελισμός της αξίας και της υπόστασης του ανθρώπου ως πολίτη και ως εργαζόμενου και τέλος οι απολύσεις περίπου 10.000 εργαζομένων μόνο στο Δημόσιο Τομέα..

Το πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, όλοι το γνωρίζουμε μιας και το ζούμε καθημερινά στο πετσί μας. Η Κυβέρνηση με τους ειδικούς της και τα κανάλια της προωθεί ως μόνο μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας τον εμβολιασμό . Με αποτέλεσμα η διαχείριση εκ μέρους των αρμοδίων όλων των σχετικών μ’ αυτόν θεμάτων, να επηρεάζει πλέον όλες τις πλευρές της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας και του κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Οι πολυδάπανες καμπάνιες για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, με απόλυτη ευθύνη των διαχειριστών, απέτυχαν. (Τα λεφτά εννοείται «φαγώθηκαν» από τους ημετέρους). Η ευθύνη των διαχειριστών, αποδόθηκε στους ίδιους τους πολίτες με την θεωρία της περίφημης «ατομικής ευθύνης».

Τα μέτρα που εξαγγέλλονται, δήθεν για την αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμών, αντί να είναι μέτρα απόδειξης της αξιοπιστίας του εμβολίου και εμπέδωσης, εδραίωσης της εμπιστοσύνης των πολιτών έναντι του εμβολιασμού, μέτρα που να καταδεικνύουν την αναγκαιότητά του, είναι μέτρα βίαια, καταναγκαστικά, τιμωρητικά, μέτρα διχαστικά που οδηγούν στη δημιουργία πολιτών Α’ και Β΄κατηγορίας, στη δημιουργία δύο στρατοπέδων διαβίωσης στα όρια της ίδιας χώρας, μέτρα κοινωνικής αποξένωσης των ανθρώπων και στρέφουν τον έναν εναντίον του άλλου.

Κορωνίδα αυτών των βίαιων, καταναγκαστικών, τιμωρητικών μέτρων αποτελεί η νομοθέτηση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, στους εργαζόμενους στον χώρο της υγείας και τις κοινωνικές δομές ενώ σχεδιάζεται η σταδιακή γενίκευσή του.

Κατ’ αρχάς, προκύπτει το θεμελιώδες ερώτημα περί της νομιμότητας της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Δεν είμαστε νομικοί, αλλά να διαβάζουμε και να σκεφτόμαστε ξέρουμε. Η Χάρτα του Ο.Η.Ε. περί των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου, οι διακηρύξεις της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ε.Ε. (με υπογραφές εκπροσώπων όλων των ελληνικών κομμάτων), το ελληνικό Σύνταγμα, όπως και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, διακηρύσσουν και υποτίθεται διασφαλίζουν το δικαίωμα του πολίτη στην ελεύθερη διάθεση του σώματός του για ιατρικούς λόγους.

Άλλωστε για την μη συνταγματικότητα του υποχρεωτικού εμβολιασμού μιλούσαν, πριν μερικούς μήνες, προβεβλημένα στελέχη και της ελληνικής κυβέρνησης, εκ των διαχειριστών της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς και γνωστοί συνταγματολόγοι και επιφανείς νομικοί.

Σήμερα οι «αστέρες» του νομικού κόσμου, με ακροβατικές ερμηνείες, διερμηνεύουν τα Συντάγματα και τις Διεθνείς Συμβάσεις και Διακηρύξεις και γνωμοδοτούν περί της νομιμότητας και συνταγματικότητας της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Τα δικαστήρια με πανομοιότυπες αποφάσεις απορρίπτουν τις όποιες προσφυγές πολιτών, οι οποίοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν. Αμφότεροι κατέθεσαν την υποταγή τους στον Άρχοντα.

Κι εδώ αρχίζει η δαιμονοποίηση των πολιτών που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, των ανεμβολίαστων πολιτών.

Η κυβέρνηση δεν χάνει ευκαιρία πάνω στην υποβάθμιση των ανεμβολίαστων , ως απλών υπηκόων σε καθεστώς εξαίρεσης, να εμπεδώσει στους εμβολιασμένους ένα αίσθημα επιπλέον δικαιωμάτων, ένα είδος προνομιακής μεταχείρισης ως αντάλλαγμα της συμμόρφωσής τους με το κυρίαρχο αφήγημα.

Για τους ανεμβολίαστους όμως;

Καμία πατρίδα για τους ανεμβολίαστους

Οι ανεμβολίαστοι! Για όλα τα κακά και άσχημα σ’ αυτή τη κοινωνία φταίνε και θα φταίνε αυτοί!

Τα νέα μιάσματα της ελληνικής κοινωνίας! Να απολυθούν απ’ τις δουλειές τους, έξω απ’ τα μέσα μεταφοράς, έξω απ’ τα εστιατόρια και τα μαγαζιά, να περπατάνε σε ξεχωριστά πεζοδρόμια, να μην μπαίνουν στη θάλασσα, να μην γεννάνε και να θάβονται ξεχωριστά κι’ αδιάβαστοι!

Αυτοί θα φταίνε για όλα από δω και μπρος! Για τη φτώχεια και την ανεργία, για τους τσουρούτικους μισθούς και συντάξεις, για την κατάντια της υγείας και της παιδείας, ακόμα και για τον καύσωνα και τις πυρκαγιές αλλά και για τις επερχόμενες πλημμύρες !

Θα απολύονται και δεν θα μπορούν να βρούν πουθενά αλλού δουλειά. Απολύονται στιγματισμένοι , λοιδορούμενοι από τα πετσωμένα κανάλια. Με την αφωνία όλων των κομμάτων της Βουλής και την “ ηχηρή σιωπή “ της ΑΔΕΔΥ, των Ομοσπονδιών (και αυτής του ΟΑΕΔ συμπεριλαμβανομένης) και μείναν μόνοι τους οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

KAI θα φιμώνεται κάθε διαφορετική άποψη όσον αφορά την διαχείριση της πανδημίας .

Θα αυξάνονται τα κέρδη των φαρμακευτικών εταιρειών, και αυτές θα έχουν τον πρώτο λόγο για την τρίτη δόση εμβολίου, ενώ παράλληλα

Θα ξεπουλιούνται σημαντικές ελληνικές επιχειρήσεις και ξενοδοχεία- γίνονται ιδιωτικο-ποιήσεις (ΔΕΗ ) – θα εξοντώνονται οι μικρομεσαίοι – και την ίδια ώρα θα ξεσπιτώνονται οικογένειες , από την πρώτη κατοικία τους , από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Ψηφιοποιείται η ζωή μας και καταργούνται εργασιακά δικαιώματα.

Μας πάνε ολοταχώς σε μια σύγχρονη «ψωροκώσταινα».

Η κοινωνική αποξένωση, ο κοινωνικός αυτοματισμός και η δημιουργία πολιτών Β’ κατηγορίας μόνο δεινά μπορούν να φέρουν στους πολίτες και στην κοινωνία.

Να προασπίσουμε λοιπόν την υγεία όλων μας, την κοινωνική μας υπόσταση και να συνειδητοποιήσουμε τις δυνατότητες και τη δύναμη των εργαζομένων γιατί πρόκειται για την υπεράσπιση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και όχι ζήτημα εμβολιασμών!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας