Αργολίδα: Μεγάλη φωτιά στην περιοχή της Μονής Καρακαλά

879
φωτιά

Mεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα του Σαββάτου στην Αργολίδα κοντά στην περιοχή πάνω από τη Μονή Καρακαλά.

Σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής Ναυπλίου με ενισχύσεις από το Άργος ενώ θα κάνουν ρίψεις αεροπλάνα και ελικόπτερα, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκκενωθεί και το μοναστήρι.

Πυροσβεστικό Σώμα: #Πυρκαγιά σε δασική έκταση πλησίον της Ιεράς Μονής Καρακαλά Αργολίδας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 34 πυροσβέστες με 13 οχήματα , 2 Α/Φ CANADAIR, 2 Α/Φ PZL και 1 Ε/Π. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες.

Στο σημείο πνέουν δυνατοί άνεμοι και το έργο των πυροσβεστών είναι πολύ δύσκολο, ενώ το μεγαλύτερο βάρος έχει πέσει στην προστασία της Μονής και για τις καλόγριες που ζουν εκεί καθώς κινδυνεύουν.

pyrosvestikh-2.jpg

Παράλληλα, η αστυνομία έχει με περιπολικά σπεύσει στην μονή. Ενισχύσεις καταφθάνουν συνεχώς και από όμορους νομούς της Πελοποννήσου.

pyrosvestikh-3.jpg

Στην πυρκαγιά συνδράμουν και υδροφόρες του Δήμου Ναυπλιέων, ενώ στο σημείο βρίσκεται και ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος.

pyrosvestikh-4.jpg

Η αστυνομία έχει αποκλείσει δρόμους για την εξυπηρέτηση των οχημάτων της πυροσβεστικής και των ενισχύσεων που καταφθάνουν συνεχώς.

Αργολίδα: Μεγάλη φωτιά στην περιοχή της Μονής Καρακαλά (pics)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας