«Απ’ τα τσακάλια δεν γλιτώνεις με ευχές και παρακάλια»

3441
τσακάλια
Εκ της διευθύνσεως.

Η χώρα βυθίζεται και οι πολίτες ζαλισμένοι από τα απανωτά χτυπήματα μοιάζουν να έχουν εγκαταλείψει  κάθε διάθεση αντίστασης και να προσπαθούν απλά να επιβιώσουν. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με μπροστάρα την Κρατική Τηλεόραση φτιάχνουν εικονικές πραγματικότητες και αναζητούν την επόμενη μέρα στην “μεταμνημονιακή” Ελλάδα παραποιώντας συστηματικά την αλήθεια. Ρίχνουν το βάρος στα παραπολιτικά και τα κουτσομπολιά στηρίζοντας το παιχνίδι των υποψήφιων μονομάχων που θέλουν να στήσουν ένα νέο δικομματισμό στα μέτρα τους με μόνο ζητούμενο την καρέκλα της εξουσίας. Έτσι κι αλλιώς οι πολιτικές έρχονται απευθείας από το διευθυντήριο των Βρυξελλών και οι αγαπημένοι φίλοι και εταίροι μας, φροντίζουν για την τήρηση τους με τακτικές επισκέψεις.

Η συνεχιζόμενη οικονομική κατοχή της χώρας είναι πλέον εκτός κάδρου. Το να μιλάς για τις συνέπειες των μνημονίων σε καθιστά αυτόματα γραφικό. Το να επισημαίνεις ότι βρισκόμαστε σε χειρότερη κατάσταση τώρα σε σχέση με την είσοδο μας στα προγράμματα σε μετατρέπουν σε απαισιόδοξο μηδενιστή και καταστροφολόγο. Η αύξηση του χρέους, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας η μείωση του πληθυσμού που πλησιάζει τη γενοκτονία λόγω της τεράστιας μετανάστευσης και της ραγδαίας πτώσης των γεννήσεων δεν αφορούν κανέναν.

Σύμφωνα με τα μέσα τους πολίτες ενδιαφέρουν ο Πολάκης και ο Άδωνις. Η δημιουργία από τη μια του Προοδευτικού πόλου (κολυμβήθρας του Σιλωάμ) για τους μέχρι πρότινος καταστροφείς του παλιού πολιτικού συστήματος του ΠΑΣΟΚ ή από την άλλη το αν θα πάρει αυτοδυναμία η ΝΔ του Κούλη. Πραγματικά υποτιμούν τη νοημοσύνη μας ίσως και με το δίκιο τους βασιζόμενοι στην απάθεια μας.

Το μόνο που κατάφερε να κινητοποιήσει ξανά τον λαό ήταν η σχεδόν καθολική εναντίωση στη συμφωνία των Πρεσπών. Όμως και αυτή η αφύπνιση εξαιτίας της έλλειψης προταγμάτων λειτούργησε σαν βαλβίδα εκτόνωσης οδηγώντας σε μια ακόμα λαϊκή ήττα και ακόμα χειρότερα σε ένα διχασμό μεταξύ “πατριωτών” και προδοτών Μακεδονομάχων και εθνομηδενιστών. Έβγαλε ξανά στην επιφάνεια τη Χρυσή Αυγή και τις λοιπές ακροδεξιές παραφυάδες που αξιώνουν ρόλο στην επόμενη μέρα.

Και τώρα τι; Θα συνεχίσουμε αμέριμνοι την πορεία μας προς το σφαγείο; Θα γυρίσουμε την πλάτη στις κάλπες (όπως έκαναν πολλοί μετά το δημοψήφισμα ); Θα παραμείνουμε διάσπαρτοι και εγκλωβισμένοι σε διαφορές ψάχνοντας το δέντρο και χάνοντας το δάσος;  Μήπως να κρύψουμε τα πατριωτόμετρα και αριστερόμετρα και να εστιάσουμε στο πως μπορούμε ενωμένοι να απελευθερώσουμε τη πατρίδα μας; Οι διαφωνίες υπάρχουν όμως ο στόχος είναι κοινός. Η πολιτική καταγωγή είναι σεβαστή αλλά δεν πρέπει να μπαίνει εμπόδιο. Όταν όλο το πολιτικό σύστημα ανασυντάσσεται, όλοι εμείς με τις αριστερές πατριωτικές δημοκρατικές καταβολές θα μείνουμε προστάτες των μικρομάγαζων μας και των αρχηγίσκων που προτιμάμε; Κι όπως έγραφε ο Κώστας Βάρναλης «Απ’ τα τσακάλια δεν γλιτώνεις με ευχές και παρακάλια» αλλά με ομόνοια και  συνεργασία θα βρούμε το δρόμο…

*Πηγή: metopotouoxi.blogspot.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας