Απώλειες στη Wall Street, στα ύψη τα επιτόκια των αμερικανικών ομολόγων

1351
street

Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street την ίδια ώρα που το 10ετές αμερικανικό ομόλογο βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει περισσότερες από 300 μονάδες καταγράφοντας πτώση που ξεπερνά το 1,07%, ο δείκτης Nasdaq καταγράφει απώλειες 2,1% και ο S&P 500 χάνει 1,2%. 

Η άνοδος της απόδοσης ξεκίνησε την Τετάρτη μετά από τα νέα στοιχεία που έδειξαν ότι ο ιδιωτικός τομέας πρόσθεσε άλλες 230.000 θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την εθνική έκθεση για την απασχόληση της ADP. Συγκεκριμένα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου βρίσκεται στο 3,185% ενώ νωρίτερα είχε αγγίξει το 3,2%. 

Είναι χαρακτηριστικό  ότι η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου της Ιταλίας, η οποία αντιμετωπίζει πιέσεις και μεγάλα οικονομικά προβλήματα είναι κατά τι μόνο μεγαλύτερη από το αντίστοιχο αμερικάνικο δεκαετές και κυμαίνεται αυτές τις μέρες στο 3,3%!

Και, όμως, κανένας δεν μιλάει για την προβληματικότητα της οικονομίας των ΗΠΑ, η οποία ταυτόχρονα  έχει ένα μεγάλο και διαρκώς αυξανόμενο χρέος!

Σημειώνεται πως οι υψηλές αποδόσεις των ομολόγων μπορεί να μειώσουν τη διάθεση για αγορά μετοχών, καθώς προσφέρουν μεγαλύτερο κέρδος κέρδος για τους επενδυτές, χωρίς το ρίσκο ή τη μεταβλητότητα που μπορεί να συνοδεύουν κάποιες μετοχές.

Παράλληλα, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας. 

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που αιτήθηκαν χορήγησης επιδόματος ανεργίας υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα, υποδηλώνοντας ότι ο τυφώνας Φλόρενς είχε μια σχετικά μέτρια επίδραση στην αγορά εργασίας. Οι αιτήσεις παροχής επιδομάτων ανεργίας μειώθηκαν κατά 8.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 207.000 στην εβδομάδα μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal, ανέμεναν 215.000 νέες αιτήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας