Απώλειες εισοδημάτων από 1-1-2018 για 1,5 εκατομμύριο μισθωτούς και συνταξιούχους

1853
απώλειες

Με το «καλημέρα» του νέου έτους μισθωτοί και συνταξιούχοι θα διαπιστώσουν μείωση στις καθαρές αποδοχές τους, ενώ χωρίς έκπτωση φόρου 10% θα μείνουν φέτος όσοι το 2017 είχαν ιατρικά έξοδα.
Στο τέλος του μήνα περισσότεροι από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι με ετήσιες αποδοχές από μισθό ή σύνταξη άνω των 8.636 ευρώ θα διαπιστώσουν μια μείωση στις μηνιαίες αποδοχές τους. Η μείωση, θα προκύψει από την κατάργηση της έκπτωσης του 1,5%, που γίνεται στη μηνιαία παρακράτηση φόρου.

Επίσης περισσότεροι από 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι χάνουν φέτος την έκπτωση φόρου 10% για δαπάνες που αφορούν ιατρικά έξοδα και νοσήλια. Για να εξοικονομηθεί ποσό της τάξης των 120 εκατ. ευρώ, η Εφορία στις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβληθούν φέτος δεν θα αναγνωρίσει για έκπτωση καμία από τις αποδείξεις για τις δαπάνες σε γιατρούς, φάρμακα, νοσήλια κ.λπ. που εκδόθηκαν μέσα στο 2017.
Ήταν η τελευταία φοροαπαλλαγή, που υπήρχε για τους φορολογουμένους και καταργήθηκε. Μάλιστα η κατάργηση της συγκεκριμένης απαλλαγής αύξησε τα φαινόμενα φοροδιαφυγής μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων. Οι ιατρικές αποδείξεις ισχύουν μόνο για το χτίσιμο του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας