Λέκκας: “Από τις 6.30 ξέραμε για νεκρούς”. Έκθετη η κυβέρνηση

1641
νεκρούς

Πλήρως έκθετη μένει η κυβέρνηση Τσίπρα μετά τις αποκαλύψεις του προέδρου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμη Λέκκα, ο οποίος επιβεβαιώνει και ότι γνώριζαν από πολύ νωρίς την ύπαρξη νεκρών αποκρύπτοντάς την από τον ελληνικό λαό και ότι δεν υπήρχε ο παραμικρός συντονισμός και η οποιαδήποτε μέριμνα για την εκκένωση οικισμών.

“Ευτυχώς, είχαμε μόνο αυτά τα θύματα, θα μπορούσαν να είναι χιλιάδες”, είπε στον News 24/7, στην εκπομπή “Σκληρό Ροκ” με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο, ο Ευθύμης Λέκκας, αναφερόμενος στο Μάτι.

Για το αν θα μπορούσαν να έχουν σωθεί όλοι ή κάποιοι από τους 100 ανθρώπους που χάθηκαν στη φονική πυρκαγιά, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας επεσήμανε την έλλειψη ενός κεντρικού εντεταλμένου οργάνου, που θα μπορούσε να αποφασίσει την εκκένωση των οικισμών.

“Από τις έξι και μισή, ξέραμε ότι υπάρχουν νεκροί, γιατί είχαμε σηκώσει drone”, είπε ακόμη ο Ευθύνης Λέκκας και απέδωσε το μέγεθος της τραγωδίας στο γεγονός ότι συνέβη στην Αττική, όπου βρίσκεται το κεντρικό πολιτικό σύστημα της χώρας, το οποίο κατέρρευσε, όπως χαρακτηριστικά τόνισε:

“Συνέβη η κατάρρευση των πάντων. Κατέρρευσαν και οι 32 υπηρεσίες, όπως και στο σεισμό του ’99. Δυστυχώς, αιφνιδιαστήκαμε σαν χώρα, σαν πολιτεία, σαν πολιτική προστασία. Επικράτησαν τμήματα υπηρεσιών και αυτόβουλες ενέργειες των εθελοντών”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας