Από τις αμαρτωλές πωλήσεις βλημάτων στην Σ. Αραβία, στα συστημικά σκάνδαλα της ανακεφ/σης των τραπεζών και των ηλεκτρ/κών πλειστηριασμών

1917
βλημάτων

Η αμαρτωλή τόσο επί της ουσίας όσο και ως διαδικασία συμφωνία πώλησης στρατιωτικών βλημάτων στη Σαουδική Αραβία παραπέμπεται προς «συζήτηση» την Δευτέρα στη Βουλή όχι τόσο για να χυθεί φως στην σκοτεινή αυτή υπόθεση, αλλά κυρίως για να διεξαχθεί άλλο ένα τυφλό «κατς» ανάμεσα σε Τσίπρα και Μητσοτάκη, προκειμένου να αναζωογονηθεί από τα στημένα μίντια το δικομματικό παιχνίδι.

Η νέα αυτή σκανδαλώδης και απάνθρωπη συμφωνία πώλησης βλημάτων σε μια «μεσαιωνική» χώρα, όπως η Σαουδική Αραβία, που έχει καταδικάσει σε αποκλεισμό και υποσιτισμό και στον θάνατο τον λαό και τα παιδιά της Υεμένης, είναι ένας άλλος κρίκος στην ατέλειωτη σειρά σκανδάλων και διαφθοράς που αφορά τις αγοραπωλησίες όπλων και οπλικών συστημάτων.

Είναι προφανές ότι η ΝΔ και τα φιλικά της μίντια θεωρούν πρόσφορο προς εκμετάλλευση τον θέμα αποκλειστικά για να δείξουν ότι ασκούν, τάχα, αντιπολίτευση και να επιφέρουν πλήγμα στο «μαλακό υπογάστριο» της κυβέρνησης.

Είναι βέβαιον, όμως, ότι τόσο η ΝΔ και οι κυρίαρχοι κύκλοι, όσο φυσικά και ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει χωθεί ως τον λαιμό στους σκοτεινούς διαδρόμους των εξοπλισμών (βλέπε και F-16), καθόλου δεν επιθυμούν να ανοίξουν δρόμους και θεσμούς διαφάνειας στην υπόθεση των στρατιωτικών εξοπλισμών, η οποία κοστίζει πανάκριβα στον τόπο και κυρίως έχει αυξήσει δυσανάλογα το παράνομο δημόσιο χρέος.

Ενώ, όμως, η κόντρα, ως κομματικό παιχνίδι, μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την πώληση βλημάτων στην Σαουδική Αραβία καλά κρατεί, τα πολύ μεγάλα σκάνδαλα που συνδέονται πολύ πιο οργανικά με διακομματικές συστημικές ευθύνες μένουν στο απυρόβλητο.

Το μέγα σκάνδαλο, που ανακίνησε με ένταση η Iskra, της απώλειας από το Δημόσιο του απίστευτου ποσού των 40 δισ. ευρώ από τις ανακεφαλαιοποιήσεις και ιδιαίτερα από την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το οποίο, μάλιστα, έφτασε στο σημείο να καταγγέλλει και το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, έχει κυριολεκτικά ταφεί από κοινού από όλη την μνημονιακή πολιτική τάξη.

Το ίδιο έχει ταφεί απ’ όλα τα εθελόδουλα και υπαλληλικά των τραπεζών μνημονιακά κόμματα και η υπόθεση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και όλοι μαζί καταπίνουν τις παρακρατικές, πραξικοπηματικές, αντιδημοκρατικές και αυταρχικές διαδικασίες που ακολουθούνται για την διεξαγωγή τους και την αρπαγή των λαϊκών περιουσιών.

Μόνο οι ριζοσπαστικές δυνάμεις που τάσσονται κατά της αποικιοποίησης της χώρας, της διαπλοκής και της λιτότητας μπορούν αυτήν την ώρα ενωμένες να ανατρέψουν ένα βαθιά διαβρωμένο, διεφθαρμένο, αμαρτωλό, ολιγαρχικό και εθελόδουλο πολιτικό σύστημα.

Και η απαίτηση αυτή γίνεται όλο και πιο επιτακτική όσο και αν μεγάλα τμήματα της κοινωνίας μας έχουν εγκλωβιστεί σε λογικές «Black Friday».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας