Από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη προσβάλλεται ένας στους δέκα Έλληνες

784
ενδονοσοκομειακή

Σε σοβαρό πρόβλημα του ιατρικού κλάδου εξελίσσονται οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις στην Ελλάδα ενώ κοστίζουν και αρκετές ζωές.

Αρκετοί άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο από τις λοιμώξεις που εμφανίζονται μέσα στα νοσοκομεία, οι λεγόμενες ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πανευρωπαϊκή μελέτη, που περιελάμβανε και την Ελλάδα, αποκαλύφθηκε ότι 1 στους 10 Έλληνες, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 9,6%, που νοσηλεύθηκαν εμφάνισαν κάποια λοίμωξη από πολυανθεκτικά μικρόβια.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του επιστημονικού περιοδικού Lancet, το οποίο επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο αριθμός των θανάτων στην Ελλάδα από πολυανθεκτικά μικρόβια έφτασε τους 1.626 για το 2018.

Πιο σοβαρό είναι το πρόβλημα, σύμφωνα με την ίδια πηγή στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Όπως προκύπτει, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Ελλάδα μαζί με τις υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού νότου καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις της σχετικής λίστας.

Το συγκεκριμένο ζήτημα για τις συγκεκριμένες λοιμώξεις και της αντιμετώπισής τους στην Ελλάδα, θα συζητηθεί  στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελέγχου Λοιμώξεων, που πραγματοποιεί η Ελληνική Εταιρεία Ελέγχου Λοιμώξεων, στις 6-8 Νοεμβρίου, στην Αθήνα.

Στο συνέδριο αναμένεται να συζητηθούν ακόμη θέματα που σχετίζονται με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των ασθενών και την εμπλοκή των συνοδών τους, αλλά και ο ρόλος των ΜΜΕ στη διάδοση και αντιμετώπιση του προβλήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας