Από αύριο στην Πλατεία Κοτζιά ξεκινά μπαράζ μεγάλων κινητοποιήσεων των συνταξιούχων

1759
κοτζιά

Από την Αθήνα ξεκινά αύριο, Τετάρτη 25 Απρίλη, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά) στις 10 το πρωί, ένα θερμό τρίμηνο κινητοποιήσεων από τους συνταξιούχους, που έχει αποφασίσει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων, καλώντας «όλους τους συνταξιούχους σε πανελλαδικό ξεσηκωμό, σε μαραθώνιο κινητοποιήσεων παντού σε όλη την χώρα».

Οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν αύριο και θα επαναλαμβάνονται τακτικά μέχρι τις 19 Ιούνη, με την ανακοίνωση των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων να σημειώνει ότι «με τοπικές, περιφερειακές και πανελλαδικές συγκεντρώσεις να εκφράσουμε την αντίθεσή μας απέναντι στις αντισυνταξιουχικές – αντιασφαλιστικές πολιτικές που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή, που καταστούν εκατομμύρια συνταξιούχους σε επαίτες και να απαιτήσουμε:

  • Κανένας επανυπολογισμός, καμία μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις και την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).
  • Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ.
  • Διεκδικούμε ότι μας έχει αφαιρεθεί από όλο το αντισυνταξιουχικό αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
  • Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα αυτά που η κυβέρνηση αυθαίρετα και παράνομα παρακρατεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης.
  • Να μην περάσουν τα καταστρεπτικά νέα μέτρα της 4ης αξιολόγησης. Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς».

«Καλούμε όλους τους συνταξιούχους σε όλη την χώρα να νικήσουν τον φόβο, την αδιαφορία, την καταστρεπτική αντίληψη του “δεν γίνεται τίποτα” και να πάρουν αποφασιστικά μέρος στον αγώνα τώρα, αύριο θα είναι αργά.

Στην Αττική θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω συγκεντρώσεις:

  • Τετάρτη 25 Απρίλη στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης ώρα 10 π.μ.
  • Τρίτη 15 Μάη στην ίδια πλατεία ώρα 10 π.μ.
  • Παρασκευή 25 Μάη στην ίδια πλατεία 10 π.μ.
  • Τρίτη 19 Ιούνη στην ίδια πλατεία.

Θα ακολουθούν πορείες σε διάφορα υπουργεία και στη Βουλή.

Ανάλογες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιούνται σταθερά από τα σωματεία μας σε όλη τη χώρα. Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να πάρουν αγωνιστικά μέρος στις εκδηλώσεις του εργατικού κινήματος για την 1η Μάη», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας