«Απόψε φωτίζουμε το Πεδίον του Άρεως». Διαμαρτυρία των κατοίκων

2163
Πεδίον

Με φακούς, κινητά τηλέφωνα και φαναράκια κάτοικοι από το Πεδίον του Άρεως προχώρησαν σε μια πρωτότυπη διαμαρτυρία «φωτίζοντας» την περιοχή και στέλνοντας μήνυμα ενάντια στην εγκατάλειψη και την εξαθλίωσή της.
Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη με αφετηρία το Άγαλμα της Αθηνάς στην είσοδο από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
«Ένα ολόκληρο καλοκαίρι πέρασε με σβησμένο το Πεδίον του Άρεως από τον χάρτη της πόλης μας, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των φωτιστικών δεν λειτουργούν παρά τις διαμαρτυρίες μας στην αρμόδια Περιφέρεια Αττικής. Ο Σεπτέμβρης του 2017 το βρίσκει κατασκότεινο, απότιστο, με αφρόντιστο πράσινο, βρώμικο…Η εγκαταλελειμμένη εδώ και πάνω από έναν χρόνο από την Περιφέρεια μοναδική προσβάσιμη Παιδική Χαρά του Πεδίου του Άρεως έκλεισε πλέον για λόγους ”επικινδυνότητας”, ενώ οι γονείς που τώρα αναγκάζονται να πηγαίνουν τα παιδιά τους στην άλλη, μικρή Παιδική Χαρά, το κάνουν με ”ομάδες περιφρούρησης” από τον φόβο του κυκλώματος ναρκωτικών και πορνείας που λειτουργεί ακριβώς δίπλα» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους κάτοικοι της περιοχής.
Μάλιστα, καταγγέλλουν ότι το Πεδίον του Άρεως προς την πλευρά της Μαυροματαίων αποτελεί πλέον γκέτο, παραδομένο στα χέρια των εμπόρων ναρκωτικών ως η πιο φτηνή πιάτσα που προσελκύει εκατοντάδες τοξικοεξαρτημένους νέους από όλο το λεκανοπέδιο.
Στις καταγγελίες των πολιτών απάντησε η Περιφέρεια Αττικής τονίζοντας: «Θα ήθελα επίσης να σας διαβεβαιώσω ότι το ενδιαφέρον της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής για το Πεδίον του Άρεως δεν χρονολογείται τις «τελευταίες πέντε ημέρες», αλλά από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη της διοίκησης της Περιφέρειας. Στόχος των αποφάσεων και των ενεργειών μας τα τελευταία τρία χρόνια είναι να αποδοθεί ο δημόσιος χώρος του πάρκου στους πολίτες με όρους ασφάλειας των πολιτών και με σεβασμό στο περιβάλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας