Απόρρητη έκθεση προς Τζόνσον:Έως 500 χιλιάδες Βρετανοί θα πεθάνουν από κορωναϊό

3804
έκθεση

Μόνο το 1% των βρετανών γιατρών πιστεύει ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει μια μεγάλη επιδημία κορωνοϊού.

Την ώρα που η Βρετανία μελετά ακόμη το ενδεχόμενο λήψης έκτακτων μέτρων κατά του κορωναϊού, απόρρητη έκθεση της κυβέρνησης Johnson που διέρρευσε στον Τύπο εκτιμά ότι στο χειρότερο σενάριο, το 80% του πληθυσμού της χώρας, 53 εκατ. άνθρωποι, θα μπορούσαν να μολυνθούν από τον ιό.

Μια πρώτη εκτίμηση σύμφωνα με αυτήν την έκθεση είναι ότι στη Βρετανία θα μπορούσε 500.000 Βρετανοί να πεθάνουν από το COVID-19.

Μια άλλη έρευνα που διεξήχθη από το The Doctors ‘Association UK, την επαγγελματική ένωση των Βρετανών γιατρών αναφέρει ότι μόνο το 1% των γιατρών στη χώρα πιστεύει ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει μια μεγάλη επιδημία κορωναϊού.

Στην Ιρλανδία, μια από τις μικρότερες χώρες της Ευρώπης με μόνο 4,8 εκατομμύρια κατοίκους, οι υπάλληλοι της υγειονομικής περίθαλψης δήλωσαν ότι το 40% του πληθυσμού, 1,9 εκατομμύρια άνθρωποι, πρόκειται να μολυνθούν από τον κορωνοϊό.

Οι περισσότεροι από αυτούς θα αρρωστήσουν μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες οπότε και θα υπάρξει “έντονη πίεση” στο σύστημα περίθαλψης.

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώθηκαν και από τον Paul Reid, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Υπηρεσίας Υγείας (HSE), η οποία διαχειρίζεται την παροχή όλων των υπηρεσιών δημόσιας υγείας στην Ιρλανδία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας