Απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Μαδούρο

2891
βενεζουέλα

Τη δολοφονία του προέδρου της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο αποπειράθηκαν πριν λίγες ώρες άγνωστοι, χρησιμοποιώντας δύο drones με εκρηκτικά, τα οποία κατέρριψαν οι δυνάμεις της τάξης. 

Η απόπειρα έγινε κατά τη διάρκεια ομιλίας του Μαδούρο σε στρατιωτική παρέλαση στο Καράκας και ενώ μαζί του βρίσκονταν και άλλοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης και του στρατού.

Η πρώτη επίσημη αντίδραση από την πλευρά της κυβέρνησης της Βενεζουέλας ήταν δήλωση εκπροσώπου της στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik για αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας: “Ναι, η απόπειρα δολοφονίας πιθανότατα συνέβη, αλλά απέτυχε”.

Ακολούθησε δήλωση του ίδιου του Μαδούρο,  ο οποίος είπε πως “προσπάθησαν να με δολοφονήσουν σήμερα και όλα δείχνουν προς την άκρα Δεξιά της Βενεζουέλας και την κολομβιανή άκρα Δεξιά”, ενώ αναφέρθηκε σαφώς στον πρόεδρο της Κολομβίας Μανουέλ Σάντος και σε κύκλους των ΗΠΑ.

Σε μήνυμα συμπαράστασης προς τον βενεζολάνο πρόεδρο, ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, αναφέρθηκε επίσης στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι η απόπειρα δολοφονίας έγινε από “την Αυτοκρατορία και τους υπαλλήλους της”.

Από τις εκρήξεις τραυματίστηκαν στρατιώτες που συμμετείχαν στην παρέλαση, ενώ έχουν αναφερθεί συλλήψεις, χωρίς να δοθούν περισσότερα στοιχεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας