Αίσχος! "Απόβαση" ελεγκτών στην Αθήνα για να αρχίσουν οι πλειστηριασμοί

2309
πλειστηριασμοί

Αίσχος! “Απόβαση” ελεγκτών στην Αθήνα για να αρχίσουν οι πλειστηριασμοί

Έρχονται μαζί κουαρτέτο και SSM για να πιστοποιήσουν ότι δουλεύει το ηλεκτρονικό σφυρί – Ακόμη και σε καφέ με λάπτοπ θα κάνουν τους πλειστηριασμούς οι συμβολαιογράφοι υπό το φόβο των «συλλογικοτήτων»

Με τα μάτια καρφωμένα στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων του υπουργείου Δικαιοσύνης τα στελέχη του κουαρτέτου αλλά και του SSM που αναμένονται σήμερα στην Αθήνα θα περιμένουν την υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης ότι την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, θα γίνουν οι πρώτες εκτελέσεις.
Κατά τη σημερινή γενική συνέλευση των συμβολαιογράφων θα κριθεί η επίσημη έναρξη. Υπό τον φόβο των «συλλογικοτήτων» οι συμβολαιογράφοι έχουν ήδη ενημερώσει τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο ότι θα εκτελούν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς από χώρους που θα επιλεγούν οι ίδιοι «ακόμη και από laptop σε καφενεία», όπως αναφέρει συνδικαλιστικό στέλεχος του κλάδου.

Παράλληλα με την άφιξη του κουαρτέτου σήμερα Δευτέρα με στόχο την ολοκλήρωση της τεχνικής της συμφωνίας (staff level agreement) για την τρίτη αξιολόγηση, απόψε συνεδριάζει και το Euro Working Group, όπου η κυβέρνηση θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί κυρίως για το κομμάτι του ενεργειακού όπου φαίνεται ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.
Στόχος των συζητήσεων με τους επικεφαλής του κουαρτέτου που θα αρχίσουν αύριο Τρίτη είναι η επίτευξη τεχνικής συμφωνίας ως την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, ώστε ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος να πάει στο Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου με τις «ευλογίες» των Θεσμών. Αν επιτευχθεί αυτός ο στόχος η επίσκεψη του κουαρτέτου θα διαρκέσει μόλις μία βδομάδα.
Το Plan b, με δεδομένο ότι οι Βρυξέλλες θέλουν να βοηθήσουν την κυβέρνηση να κλείσει την αξιολόγηση πριν σχηματιστεί γερμανική κυβέρνηση είναι η παραμονή των θεσμών στην Αθήνα ως τις 9 Δεκεμβρίου.
Σε αυτή την περίπτωση, ακόμη κι αν δεν υπάρχει συμφωνία, στο τραπέζι έπεσε η ιδέα οι Θεσμοί να αναχωρήσουν μαζί με τον κύριο Τσακαλώτο για την Νέα Υόρκη για τη συμμετοχή τους σε επενδυτικό συνέδριο. Με αυτό τον τρόπο οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να διαχειριστούν επικοινωνιακά μια αδυναμία σύγκλισης, ώστε να μην κάνει το γύρο του κόσμου η είδηση ότι και η δεύτερη επίσκεψη του κουαρτέτου στην Αθήνα ολοκληρώθηκε χωρίς Staff Level Agreement. Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, το επόμενο ορόσημο είναι το Eurogroup της 22ας Δευτέρας Ιανουαρίου του 2018.
Παρά την καθυστέρηση για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων -μόλις το 30% έχει υλοποιηθεί- στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί αισιοδοξία ότι με την ψήφιση ενός πολυνομοσχεδίου μέσα στον Δεκέμβριο το μεγαλύτερο μέρος θα έχει καλυφθεί ώστε να απομείνουν “ουρές” τον Ιανουάριο.
Πέρα από τους πλειστηριασμούς οι Θεσμοί αναμένουν το κλείσιμο εκκρεμοτήτων όπως η οριστικοποίηση του σχήματος πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ  (Μεγαλόπολη), οι αλλαγές στα εργασιακά, η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και η ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο Δημόσιο.
Ξεχωριστό και απαραίτητο κεφάλαιο παραμένει πάντοτε το Ελληνικό όπου εκεί είναι εκκρεμούν δύο πράγματα. Πρώτον, η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος το οποίο θα οριστικοποιεί το επενδυτικό σχέδιο και, παράλληλα, η προκήρυξη του διαγωνισμού από το υπουργείο Οικονομικών για την ανέγερση καζίνο στο χώρο του πρώην αεροδρομίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας